“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

"Οι "οπλάδες" θέλουν να με ρίξουν γιατί δεν εισάγουμε πια τα όπλα τους" λέει τώρα ο Ερντογάν

Τον περιορισμό της εκροής δαπανών στο εξωτερικό για εξοπλισμούς της Τουρκίας επί των ημερών του ''έβαλε μπροστά'' ο  Ερντογάν  για να δικαιολογήσει την επίθεση που δέχεται η κυβέρνησή του.  "Μέχρι πριν από 11 χρόνια αντιμετωπίζαμε το 80% των αμυντικών μας αναγκών από το εξωτερικό. Αυτό τώρα το μειώσαμε στο 50%" είπε  ο Τούρκος Πρωθυπουργός -για να προβάλει τα ''εγχώρια'' εξοπλιστικά προγράμματα-  κατά την ομιλία του σήμερα στο Πανεπιστήμιο Σακάρια (Σαγγάριου) υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Τουρκία, κατά τα τελευταία 11 χρόνια, σημείωσε σημαντική πρόοδο σε κάθε τομέα και πραγματοποίησε μεταρρυθμίσεις ιστορικού χαρακτήρα.

Ο...μουτζούρης!

"Θέλουν, πρόσθεσε,  να μας δουν με το μαύρο τρένο.Γιατί; Διότι κατορθώσαμε να κάνουμε ταχεία (αμαξοστοιχία). Γι’ αυτό. Αυτοί θέλουν ακόμα να μας βλέπουν στο παλιό μαύρο τρένο. Δε θέλουν να βλέπουν με τίποτα έναν Τούρκο να ζει με την ταχεία", είπε φετιχοποιώντας, τρόπον τινά,  τον σιδηρόδρομο νεας τεχνολογίας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός  είπε ότι οι κυβερνήσεις του έφεραν την Τουρκία σε μία εντελώς διαφορετική θέση και ότι οι δύο λέξεις κλειδιά είναι η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη. 

Και πρόσθεσε:«Βλέπουμε ότι όταν υπάρχουν η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη η Τουρκία πραγματοποιεί πολύ σημαντικά βήματα. Γνωρίζουμε ότι κατά τις περιόδους 1950-1960 η Τουρκία εξασφάλισε σημαντικές επιτυχίες, αλλά κατά τις περιόδους του συνασπισμού πήγε πίσω και έχασε αίμα. Κατά τις περιόδους που έχασε η Τουρκία, κάποιοι οπωσδήποτε κέρδισαν. Και κατά τις περιόδους που αναπτύχθηκε η Τουρκία κάποιοι έχασαν. Το επιτόκιο είναι το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα στο σημείο αυτό. Η Τουρκία το 2002 διέθετε το 45% του προϋπολογισμού της στην καταβολή του επιτοκίου. Τώρα διαθέτει το 13%. Η Τουρκία, μόνο από το επιτόκιο, θα έχανε 642 δις λίρες. Δηλαδή κέρδισε 642 δις. Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός. 

Ολοκληρώσαμε το Μαρμαράι ( σ.σ. υποθαλάσσια σύνδεση) έναντι 5,5 δις λιρών. Σε 11 χρόνια, μειώνοντας τα επιτόκια, κερδίσαμε χρήματα όσα 117 Μαρμαράι. Κάναμε δρόμους, σχολεία, φράγματα και άλλα πολλά. Ενώ η Τουρκία στα 11 χρόνια κέρδισε 642 δις, ορισμένοι έχασαν τα χρήματα αυτά. Οι άνθρωποι που έχασαν τα χρήματα αυτά, δεν είναι δυνατόν να επιθυμούν μία σταθερή Τουρκία. Αυτό ενοχλεί τους κερδοσκόπους.

Η αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών

Η Τουρκία, επί 30 χρόνια, έδωσε μάχη κατά της τρομοκρατίας (σ.σ. εννοεί την αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών). Καθημερινά μας καιγόταν η ψυχή.  Η τρομοκρατία δε σταμάτησε, μέχρι που ξεκινήσαμε μία διαδικασία λύσης. Εμείς, ακόμα ιδρύοντας το κόμμα μας, είχαμε κάνει τη διάγνωσή μας. Με τα μέτρα ασφάλειας δε μπορεί να επιλυθεί το θέμα της τρομοκρατίας. Υπάρχει μία κατάσταση με την οποία πλουτίζουν ορισμένοι διεθνείς κύκλοι που κερδίζουν από την τρομοκρατία. Όταν υπάρχει τρομοκρατία μπορούν και πωλούν όπλα, είπε ρίχνοντας νέες αιχμές και σπόντες.

Η Τουρκία έχει φθάσει σε μία διασταύρωση, συνέχισε. Ή θα συνεχιστεί η παλιά Τουρκία ή θα συνεχιστεί η νέα Τουρκία και κάποιοι θα χάσουν. Αν συνεχίσουμε με την παλιά Τουρκία όλοι περίπου μπορούν να υπολογίσουν τι μπορεί να γίνει. Η παλιά Τουρκία έχει την έννοια ότι θα συνεχιστεί το υψηλό επιτόκιο, ο υψηλός πληθωρισμός. Παλαιότερα καθοριζόταν η ημερήσια διάταξη της παλιάς Τουρκίας. Όμως τώρα καθορίζει η Τουρκία ημερήσια διάταξη. Στην παλιά Τουρκία ορισμένοι κέρδιζαν πολλά χρήματα. Η νέα Τουρκία δεν είναι το ίδιο. Έχει μειωθεί η φτώχεια και η χώρα είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη. 

Το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων διέπραξε αδίκημα

Εάν κάποιοι πράγματι σφετερίζονται την περιουσία του κράτους και του ορφανού, γι’ αυτό θα ζητήσουμε λογαριασμό πρώτα εμείς.  Όμως είναι καθήκον μας να γνωστοποιήσουμε και όλους όσους λειτουργούν με το πνεύμα ‘ρίξε κατηγορίες σε κάποιον και αν δεν πιάσουν θα αφήσουν σημάδια’.

Π.χ. σε ποιο δίκαιο αναφέρεται ότι τώρα αυτήν τη στιγμή ορισμένα όργανα ΜΜΕ μπορούν να κοινοποιούν φακέλους, οι οποίοι είναι απόρρητοι; Ο Αρχιεισαγγελέας έκανε σχετικές δηλώσεις. Εγώ από εδώ μηνύω και λέω το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων διέπραξε αδίκημα. Με τις δηλώσεις που έκαναν συμπεριφέρθηκαν αντίθετα με το άρθρο 138 του Συντάγματος. Ποιος θα δικάσει αυτό το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων; Αν είχα τέτοια αρμοδιότητα θα το έκανα πάραυτα. Ξέρετε όμως ποιος θα δικάσει; Θα δικάσει το έθνος. Ή  έθνος ή εξευτελισμός…

Έχει μεγάλη σημασία η συνείδηση του έθνους. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δείχνει πράγματα σαν να υπάρχουν, ενώ στην ουσία δεν υπάρχουν. Και μάλιστα αυτά να τα διοχετεύει στα ΜΜΕ και να δημιουργεί υποψίες για ανθρώπους αθώους και καθαρούς. 

Το δίκαιο είναι άλλο και ο νόμος είναι άλλο πράγμα. Εμείς είμαστε υπέρ του δικαίου. Εάν ο νόμος έρχεται σε αντίθεση με το δίκαιο, τότε υπάρχει πρόβλημα. 

Ένας τέτοιος εισαγγελέας είναι ντροπή

Ένας εισαγγελέας είναι ποτέ δυνατό να διανέμει ανακοίνωση στους εκπροσώπους του τύπου μπροστά στο δικαστήριο (σ.σ. αυτό είχε γίνει χθες από τον εισαγγελέα Ακκάς, που του είχε αφαιρεθεί ο φάκελος). Ένας τέτοιος εισαγγελέας είναι ντροπή. Αυτό μπορεί να το κάνουν άλλοι, αλλά θα πει ότι και εσύ έχεις μία τέτοια έφεση. Εσύ Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων, τι θα κάνεις σχετικά με το άτομο αυτό; Ασκώ μήνυση. Εμείς είμαστε τόσο νομοθετική όσο και εκτελεστική εξουσία. Η κυριαρχία είναι άνευ όρων του έθνους.  Δεν είναι της δικαστικής εξουσίας.

"Επιτίθενται για τελευταία φορά"

Η ιδεολογία της νέας Τουρκίας υπέστη μία άκρως σοβαρή επίθεση. Εκείνη που αποκόμιζαν οφέλη από την παλιά Τουρκία αντιδρούν τώρα στη νέα Τουρκία. Αυτή η αντίδραση είναι η τελευταία αντίδραση. Επιτίθενται για τελευταία φορά. Για τελευταία φορά χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες που έχουν στα χέρια τους. Εμείς θα ισοπεδώσουμε αυτήν την αντίδραση και θα κλείσουμε τελείως την πόρτα της παλιάς Τουρκίας. 

Ο Θεός να μας φυλάει. Σε περίπτωση που αυτή η επίθεση πετύχει, αργότερα την ίδια επίθεση θα υποστεί και κάποια άλλη κυβέρνηση. Διότι υπάρχουν παράνομα οφέλη. Εάν η επίθεση αυτή αποτύχει, τότε η εθνική  βούληση στην Τουρκία δε θα απειληθεί πλέον ποτέ. 

Τα ''λόμπυ''

Από την κατάσταση αυτή θα μπορέσουμε να βγούμε, σαν έθνος, περισσότερο ενισχυμένοι και θα προχωρήσουμε στο 2023. Το λόμπυ του επιτοκίου θα χάσει. Θα χάσει επίσης το λόμπυ της τρομοκρατίας, θα χάσει και το λόμπυ του χάους -το λόμπυ που επιδιώκει να δημιουργήσει στη χώρα χάος, όπως είπε.  onalert.gr