“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Από το Greekovery στο Hello–running ή αλλιώς “βαστάτε ποδαράκια μου”

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΒΑΡΔΑΚΑ
Δασκάλα  Ελληνο-Αγγλικών απευθύνεται  στους μικρούς ομογενείς μαθητές της. Παιδάκια μου πρέπει  αυτές τις μέρες να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο μας με καινούργιες λέξεις. Μήπως ξέρει κάποιο από εσάς τι σημαίνει η λέξη Grexit; Ένα μάτσο χεράκια σηκώθηκαν μέσα σε μία οχλαγωγία.
-Κυρία-Κυρία, εγώ- εγώ…
-Σημαίνει πτώχεια, πείνα και παγωνιά στο Greece.
Κόκκαλο η δασκάλα!!
-Τι σημαίνει η λέξη succes story;
-Πολλά παιχνίδια κυρία και πολλά παραμύθια…

Η δασκάλα ήταν υπέρ της δημιουργικής έκφρασης, όμως στις παρακάτω ερωτήσεις που έκανε άρχισε να προβληματίζεται σοβαρά.
-Και τώρα τι σημαίνει η λέξη Greekovery;
-Κυρία- Κυρία αυτό είναι εύκολο, σημαίνει ΣΑΜΑΡΑΣ!!
Το ακούσαμε στην ομογενειακή τηλεόραση να το  επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδος…

Η δασκάλα δεν έδωσε συνέχεια και αποφάσισε να πάει σε πιο καθημερινές λέξεις.
-Τι σημαίνει η λέξη  running;
Όλα μαζί ξεκαρδίσθηκαν. Ένας τύπος τέταρτη γενιά Καλαματιανός σηκώθηκε και της είπε.
-“βαστάτε ποδαράκια μου

Σε λίγο κτύπησε το κουδούνι και τα πιτσιρίκια άδειασαν μονομιάς την αίθουσα αποχαιρετόντας  την πρωτοδιοριζόμενη  δασκάλα από την μνημονιακή Μητέρα Πατρίδα με το Hello –running Miss.

Η  μόνη επαφή της δασκαλίτσας με την Πατρίδα ήταν το διαδίκτυο.

Μόλις γύρισε στην πτωχική κάμαρα της, το άνοιξε μαζί και την ψυχή της για να διαβάσει τα πρόσφατα νέα. Πίσω είχε αφήσει άνεργο πατέρα και μικρά ορφανά αδελφάκια. Eίναι, λοιπόν, σχεδόν βέβαιο ότι η Eλλάδα πλησιάζει προς το perfect storm, την τέλεια καταιγίδα, την πολιτική αστάθεια εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης. Μια κατάσταση δηλαδή που αν συμβεί θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Άρθρο του  ομογενή A.H. Διαματάρη 17.12.2013  Εθνικός Κήρυκας

Συνέχισε με την μηχανή αναζήτησης από κάτι ενθαρρυντικό να πιαστεί…

Επαναφέρει τα σενάρια περί… Grexit το MarketWatch – Κλειδί στην έξοδο από το ευρώ το… πρωτογενές πλεόνασμα!  Τα σενάρια περί… Grexit επαναφέρει στο προσκήνιο το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης MarketWarch, το οποίο χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ως το πιο πιθανό… σοκ στις διεθνείς αγορές!
Το πιο πιθανό σοκ, για το οποίο οι αγορές έχουν πάψει να ανησυχούν, είναι μία αιφνίδια και δραματική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σημειώνει χαρακτηριστικά, Matthew Lynn, αρθρογράφος του αμερικανικού μέσου. 
 Πλέον όλοι μιλάνε για το περίφημο Greekovery. Στην πραγματικότητα όμως, το Grexit δεν έχει εξαλειφθεί ως πιθανότητα, απλά έχει αναβληθεί προς ώρας διαμηνύει χαρακτηριστικά. 
Μέχρι το 2014 η Ελλάδα ενδέχεται να εξέλθει της Ευρωζώνης, δίχως μάλιστα, να αξιώσει την βοήθεια κανενός διατείνει Matthew Lynn. Το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ξεκλειδώνει την πόρτα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη» επισημαίνει. 18/12/2013 www.bankingnews.gr

Της δασκαλίτσας σφίχτηκε  η καρδιά. “κάτι καλό θα υπάρχει” μονολόγησε και συνέχισε να σερφάρει…

19/12/13 - 09:43 Ευρωκοινοβούλιο: Η Ελλάδα δεν διέφυγε τη χρεοκοπία – Πιθανή η έξοδος από το ευρώ.
Οι βόμβες αυτές έρχονται από το προσχέδιο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης που εντάχθηκαν στο μνημόνιο.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του πορίσματος που υπογράφουν ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Οτμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλδημοκράτης Λιέμ Οάνγκ Νγκοκ το έργο της τρόικας όσον αφορά στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες του μνημονίου, είναι σκέτη αποτυχία.
Διαπιστώνουν προβλήματα στη διαμόρφωση της πολιτικής, αστοχίες στην εφαρμογή τους και αποκλίνουσες στρατηγικές και προτεραιότητες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μεγάλη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, και τελικά σε αύξηση του χρέους.
Συγκεκριμένα για την Ελλάδα διαπιστώνουν πώς μετά από πέντε αναθεωρήσεις του Μνημονίου και εξαιτίας των ανεπαρκών αποτελεσμάτων χρειάστηκε και δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο επίσης δεν είχε αποτέλεσμα παρά τον άνευ προηγουμένου όγκο μεταρρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή defencenet.gr.

Ετοιμαζόταν η δασκαλίτσα να κλείσει τον υπολογιστή, “τόσα καλά νέα” της έφταναν για σήμερα. Όταν κτύπησε το κινητό τηλέφωνο και ήταν ο χήρος πατέρας της.

-Καλημέρα πατέρα, τι κάνετε; τα παιδιά τι κάνουν;
-Μας τρέχουν κόρη μου, όλη μέρα μας τρέχουν και δεν φτάνουμε!!
Στης δασκάλας το μυαλό ήρθαν τα λόγια των μικρών μαθητών της.
-Να είσαι βέβαιος πατέρα ότι το δικό μας τώρα τρέξιμο φέρνει άλλο τρέξιμο.
-Τώρα μας τρέχουν αυτοί, σύντομα θα τρέχουν αυτοί και θα μας  αποχαιρετούν αναρωτούμενοι     “αν τους βαστούν τα ποδαράκια τους”.

Hello–running πατέρα για αυτούς για να έρθει επιτέλους το Hellas running…για εμάς.

Αμήν και στου ΘΕΟΥ το αυτί κόρη μου.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΒΑΡΔΑΚΑΣ