“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Τρισδιάστατος Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε μια... υποβλητική εμφάνιση σε ομιλία του στη Σμύρνη
Το τρισδιάστατο ολόγραμμα του Ερντογάν σκιάζει την επίσκεψη Ολάντ!
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, πραγματοποιεί ο Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, σε κοινή συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι ότι θα γίνει δημοψήφισμα στη χώρα του για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ , προκειμένου να αποφανθεί ο γαλλικός λαός για το θεμα.
Ο Γκιουλ από την πλευρά του απάντησε ότι περιμένει από τη Γαλλία να μην εμποδίσει τη διαδικασία εισδοχής της Τουρκίας στην ΕΕ, θέση που έχει ανοιχτά υποστηρίξει το Παρίσι στο παρελθόν.  
Μία μέρα πριν την επίσκεψη Ολάντ, ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε μια... ανατριχιαστική εμφάνιση σε ομιλία του στη Σμύρνη, κόβοντας το αίμα των παρευρισκομένων.

Για την ακρίβεια, σε κομματική συνάντηση του AKP που έγινε στη Σμύρνη στις 26 Ιανουαρίου, εμφανίστηκε το 3D ολόγραμμα του Ερντογάν και οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του άκουγαν και παρακολουθούσαν με δέος το "φάντασμα" του πρωθυπουργού να τους μιλάει!


"Θα πάμε σε εκλογές, παρά τις επιθέσεις που παρασκευάζονται από δίκτυα προδοτών. Καλώ όλους τους υποψήφιους δημάρχους να μην χάσουν τον χρόνο τους" δήλωσε από το υπερπέραν ο Ερντογάν.

Στη συνέχεια του ταξιδιού του, ο Ολάντ θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας (με σάρκα και οστά αυτή τη φορά), ενώ αναμένεται να υπογράψει και μια σειρά συμφωνιών για ενεργειακά ζητήματα.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσει με την τουρκική ηγεσία για το συριακό, το Κυπριακό, το Ιράκ, καθώς και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.