“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

X. Ξηρός: "Καλή αντάμωση στα γουναράδικα"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κείμενο με το οποίο προαναγγέλλει επιθέσεις δημοσίευσε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα ο Χριστόδουλος Ξηρός, μαζί με ένα βιντεοσκοπημένο απόσπασμα στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος. Χαρακτηρίζει ως «προσωπική επιτυχία» το γεγονός ότι κατάφερε να του χορηγηθεί άδεια, και ως συνειδητή επιλογή το γεγονός ότι την παραβίασε.

«Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ΄ το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου “Καραϊσκάκης”: “Όταν γυρίσω θα σας γ...”» αναφέρει σε ένα σημείο του κειμένου του, ενώ σε άλλο αναφέρει: «Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων».

Η υπογραφή στο κείμενο είναι «Χριστόδουλος Ξηρός, Ελεύθερο μέλος της 17Ν».

Το βίντεο, όπου απεικονίζεται ο Χ. Ξηρός, κλείνει με τη φράση "Καλή αντάμωση στα γουναράδικα".

Δηλώσεις Ν. Δένδια

Δηλώσεις για την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού έκανε πριν λίγο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο υπουργός είπε: «Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί».

Δηλώσεις Χ. Αθανασίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κληθείς να σχολιάσει την επιστολή Χ. Ξηρού τόνισε:

"Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών. Όμως, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται. Γι’ αυτό και η λειτουργία Καταστήματος Κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησής της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κράτη".

Τη φυλάκιση του Χ. Ξηρού ζητούν η Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της

Τη φυλάκιση του Χριστόδουλου Ξηρού ζητούν με δήλωση τους η Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της Αλεξία και Κώστας.

Συγκεκριμένα με αφορμή το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας αδίστακτος, στυγνός, κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Θα πάρει τη θέση του στη φυλακή όπου και ανήκει.
Ντόρα Μπακογιάννη
Αλεξία Μπακογιάννη
Κώστας Μπακογιάννης»

Εντοπίστηκε το internet cafe από όπου έστειλε το μήνυμά του

Σε συναγερμό βρίσκονται οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής, καθώς εντοπίστηκε, σύμφωνα με το skai.gr, πριν από λίγη ώρα το internet café από όπου εστάλη η επιστολή και το βίντεο του δραπέτη της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Μήλου, στην περιοχή της Καισαριανής. Η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ στο χώρο βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χ. Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία

"Αυτόκλητο «υπερασπιστή» των «λαϊκών  συμφερόντων» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τον Χριστόδουλο Ξηρό με αφορμή την επιστολή του καταζητούμενου μέλους της 17Ν σε ιστοσελίδα του αναρχοαυτόνομου χώρου.

"Είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς  και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου συμπληρώνοντας ότι "η δράση τέτοιων «τιμωρών», έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας  και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας".

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαιναν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με την ανακοίνωσή της επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι καταδικάζει την τρομοκρατία και τις πρακτικές της θέλοντας παράλληλα να στείλει και εσωκομματικό μήνυμα σε μέλη του κόμματος για τα οποία ο πρώην βουλευτή της Π. Τατσόπουλος είχε δηλώσει ότι αποδέχονται την ένοπλή βία και τη δράση της 17Ν. Δήλωση που τελικά τον οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την Κοιν.Ομάδα.

ΝΔ: Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων και αδίστακτων εγκληματιών. Ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος, απέναντί τους  –πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.

Για αυτό και επισημαίνουμε συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταδίκη στην τρομοκρατία πρέπει να είναι απόλυτη, έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις…

Έμπρακτη καταδίκη θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν, εκτός από τα σημερινά κροκοδείλια  δάκρυά του για το παραλήρημα Ξηρού, μάζευε το επίσημο όργανό του την Αυγή που ζητούσε την αποφυλάκισή του, και αν απομόνωνε  πολιτικά τους Βουλευτές του που μιλούν για «πολιτικό υπόβαθρο» στη δράση της 17Ν. 

Έμπρακτη καταδίκη θα ήταν αν διέγραφε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στα δικαστήρια και υποστηρίζουν σε εκδηλώσεις τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως όσους χρησιμοποιούν ίδια γλώσσα και ίδια «επιχειρήματα» με τον Ξηρό, χωρίς να αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο παιχνίδι τους με τη φωτιά και τη Δημοκρατία.

Αντί γι’ αυτό, ο  ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει όσους  του επισημαίνουν τα αυτονόητα, ακόμα και αν είναι στελέχη του!  
Ελπίζουμε να αλλάξει!».

"Το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους"

Με την κατηγορηματική και περιεκτική αναφορά ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους", σχολίασαν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού με επιστολή και βίντεο.

ΔΗΜΑΡ: Η τρομοκρατία προσπαθεί να βρεθεί στο προσκήνιο. Δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά τονίζοντας τα εξής:

Η αποκρουστική εικόνα των απειλών του Χριστόδουλου Ξηρού αποτελεί πρόκληση για τη δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα.
Η τρομοκρατία προσπαθεί να βρεθεί στο προσκήνιο. Δεν θα περάσει!
Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να είναι σταθερά απέναντι, σε όσους νομίζουν ότι μπορούν με τα όπλα και την τυφλή βία να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Οι τρομοκράτες δεν είναι "φίλοι" του λαού, είναι εχθροί της Δημοκρατίας.

Πηγή:www.capital.gr