“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Αναστημένοι άνθρωποι θα φέρουν την Επ-Ανάσταση.

Στην πορεία για την Ανάσταση του Κυρίου μας θα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε ένα νέο άνθρωπο, ένα Αναστημένο εαυτό. Έναν άνθρωπο που θα επηρεάζει και αναπαύει τους γύρω του.  Για εμάς τους Χριστιανούς τώρα θα αρχίσει η πείνα, θα ενταθεί η άσκηση και μέσα από την στέρηση θα δούμε τα φώτα και τα χρώματα αυτού του κόσμου να ξεθωριάζουν καθώς η κουρτίνα που κρύβει την Αιωνιότητα θα σαλέψει αποκαλύπτοντας τα άρρητα ρήματα που μας περιμένουν σιωπηλά.

Εκεί στην σιωπή, στην απομόνωση και στην ησυχία που καλούμαστε να βιώσουμε θα ψιθυρίζουμε την Ευχή και την προσευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου. Αποτραβηγμένοι από την βοή του κόσμου θα μπορέσουμε να ακούσουμε την φωνή της Μεγάλης μας Αγάπης. Στην ησυχία θα ανοίξει η Πνευματική Ακοή. Στο κατανυκτικό φως του κεριού θα ανοίξουν οι Πνευματικοί οφθαλμοί.

Με το Πνευματικό βιβλίο που θα επιλέξουμε θα δούμε ανοίγοντάς το ένα παράθυρο με νέους ορίζοντες. Περιορίζοντας την κοσμική ενημέρωσή μας και τα διάφορα ΜΜΕ θα δώσουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από την Χάρη Του Θεού. Περιορίζοντας τις εξόδους και τις συζητήσεις θα ταξιδέψουμε νοερά και θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τους εαυτούς μας. Θα στερηθούμε φαγητά, γλυκά, παιχνίδια και θα σταυρωθούμε από τα πάθη μας που ενδεχομένως τώρα να γιγαντωθούν. Θα πεινάσουμε. Θα αποδείξουμε όμως ότι δεν είμαστε απλώς προηγμένα θηλαστικά. Θα την νικήσουμε την πείνα και την στέρηση. Είμαστε με την βοήθεια Του Θεού κυρίαρχοι των θέλω μας.

Μαζί θα ανηφορίσει το Γένος μας τον Γολγοθά. Θα σταυρωθούμε και θα ματώσουμε νοερά και κάποιοι αδελφοί μας ανά τον κόσμο και υλικά.
Μέσα από τις φλόγες των δοκιμασιών με σταθερή Πίστη θα σηκωθούμε ξανά μέσα από τις στάχτες του παλιού μας εαυτού και Αναστημένοι θα πορευτούμε για το "πεπρωμένο" και προορισμό του Γένους μας, να δημιουργούμε Αγίους και να φτιάχνουμε Αγίες Σοφίες!

Αναστημένοι και Χριστο-φόροι με Σώμα και Αίμα Χριστού να κυλά στις φλέβες μας θα σκορπίσουμε Ελπίδα και Όραμα στους χλιαρούς αδελφούς μας και θα τους δείξουμε τον δρόμο για το Άγιο Δισκοπότηρο και την Επ-Ανάσταση που θα φέρει και το Ποθούμενο.

Γιώργος Θαλάσσης

yiorgosthalassis.blogspot.com


«ίνα τον παλαιόν αποθέμενοι άνθρωπον, τον νέον ενδυσώμεθα»