“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«Η αποτροπή ενός εμφυλίου βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δύσης» - Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ ζητά η Μόσχα

Την άμεση παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) μετά τα αιματηρά γεγονότα στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ζήτησε αργά σήμερα το βράδυ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
«Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις κατά του λαού της Ουκρανίας οι “διαδηλωτές της  πλατείας Μαϊντάν” που ανέτρεψαν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας. Τους καλούμε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που συμφωνήθηκαν την 21ης Φεβρουαρίου» γράφει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
«Οι δυτικοί χορηγοί των “διαδηλωτών της Μαϊντάν”, ειδικά εκείνοι που έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από τη συγκεκριμένη συμφωνία αλλά και οι ΗΠΑ βρίσκονται από πίσω, είναι υποχρεωμένοι να χαλιναγωγήσουν τις δυνάμεις που βρίσκονται πλέον εκτός ελέγχου, και επίσης να κρατήσουν σαφείς αποστάσεις  από τους νεοναζί και τους υπόλοιπους εξτρεμιστές . Να σταματήσουν να στρέφουν τα όπλα κατά του λαού της Ουκρανίας και να αρχίσει άμεσα ένας πραγματικά εθνικός διάλογος, στον οποίο θα συμμετέχουν επί ίσοις όροις όλες οι περιφέρειες της χώρας, για να προχωρήσουν σε άμεση και θεμελιώδη συνταγματική μεταρρύθμιση» τονίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγει «Η αποτροπή ενός εμφυλίου βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δύσης».