“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Επιφυλακτική η Δύση με την… “λευκή πετσέτα” του Πούτιν

Μήνυμα προς τους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητώντας τους να αναβάλλουν το δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή, 11 Μαΐου.
Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ακροδεξιές ομάδες της Ουκρανίας για την αποσταθεροποίηση που έχει επέλθει το τελευταίο διάστημα στη χώρα. «Η Ρωσία πιστεύει ότι για την κρίση, η οποία αυτή τη στιγμή οδηγεί στο χειρότερο σενάριο, ευθύνονται αυτοί που οργάνωσαν το πραξικόπημα στις 22 Φεβρουαρίου και οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αφοπλιστεί», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Προς τη σωστή κατεύθυνση οι προεδρικές εκλογές»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ακόμη ότι προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την 25η Μαϊου «κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση». Συμπλήρωσε ωστόσο πως το αποτέλεσμα της κάλπης δεν θα έχει αντίκρισμα αν δεν προστατευτούν όλοι οι πολίτες.
Ο Πούτιν σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ στα τέλη Απριλίου υπήρχαν έως 40.000 άνδρες, έχουν αποσυρθεί.
«Μας λέγατε συνεχώς ότι οι δυνάμεις μας στα σύνορα με την Ουκρανία αποτελούν αιτία ανησυχίας. Τις έχουμε αποσύρει. Σήμερα δεν βρίσκονται στα ουκρανικά σύνορα, είναι σε τοποθεσίες όπου διεξάγουν τα τακτικά τους γυμνάσια», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. 
Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, πρόεδρο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
ΝΑΤΟ: Καμία ένδειξη αποχώρησης του ρωσικού στρατού