“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ερντογάν: «Έσκασε» κι άλλον Α/ΓΕΕΘΑ, προς παραίτηση…

Ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Βατάν», βάζει φωτιά εκ νέου στις σχέσεις των στρατιωτικών με το κυβερνών ισλαμικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, αφού αναφέρεται στο ενδεχόμενο παραίτησης του σημερινού αρχηγού, στρατηγού Νεζντέτ Οζέλ, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου.
Ο Τούρκος αρχηγός φέρεται να έχει νοσηλευθεί στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα, έχοντας υποκύψει στο τρομακτικό άγχος που του δημιούργησαν οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, πρωτεύοντος του εσωτερικού, ενώ η κατάσταση ασφαλείας στην τουρκική περιφέρεια, διαρκώς επιδεινώνεται.
Πέραν των προβλημάτων με την υγεία του στρατηγού, αναφορές στον τουρκικό Τύπο για«στοχοποίηση» στρατηγών για σχέσεις με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ ο ίδιος θεωρούσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση για τις κρίσεις στην ανώτατη ηγεσία που έρχονται, ίσως να αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Ο στρατηγός Οζέλ είχε αντιμετωπίσει την καχυποψία πολλών στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ως ο εκλεκτός του Ερντογάν για την ηγεσία, τη στιγμή που πολλοί ανώτατοι παραιτούνταν λόγω των διώξεων που είχε εξαπολύσει εναντίον τους ο Ερντογάν.
Ενδεχομένως γι’ αυτόν τον λόγο, για να αποκαταστήσει την υστεροφημία του στο στράτευμα, φέρεται να έχει αναφέρει, ότι η αποστολή του ολοκληρώθηκε με την αποφυλάκιση των συναδέλφων του…