“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Σήμερα το να είσαι Χριστιανός είναι αιτία Μαρτυρίου!»

Φωτιά τα λόγια του σεβασμιωτάτου Δημητριάδος Ιγνατίου στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου, προς ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, παρουσία εκπροσώπων άλλων Ιερών Μονών, των Βουλευτών Μαγνησίας κ.κ. Ζέττας Άκρη και Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αλλά και εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών.
Όπως αναμεταδίδει το pentapostagma.gr, αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος σε όσα τραγικά συμβαίνουν σήμερα στη Μέση Ανατολή, με τις ολοένα κλιμακούμενες καθημερινές διώξεις και τους βασανισμούς Χριστιανών, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κανείς δε μπορούσε να τα διανοηθεί όλα αυτά πριν λίγα χρόνια. Σήμερα το να είσαι Χριστιανός είναι αιτία Μαρτυρίου, το φάσμα ενός θρησκευτικού πολέμου είναι ορατό. Περίμενα ότι οι άνθρωποι θα είχαν διδαχτεί από τα αποτελέσματα των εμφυλίων πολέμων και δε θα υπέκυπταν στον πειρασμό του διχασμού. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον θρησκευτικό φανατισμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Ας μείνουμε ζωντανοί στην προσευχή για να μας προφυλάξει ο Θεός απ’ αυτές τις συμφορές και να μην επιτρέψει να ζήσουμε εμπειρίες που έζησε αυτός ο τόπος, ο ποτισμένος με αίμα Μαρτύρων και ηρώων».
Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέριξ του νέου περικαλλούς Καθολικού της Μονής και αρτοκλασία.
Μάλιστα, ο κ. Ιγνάτιος έκανε λόγο για «θαύμα» όσον αφορά την ανέγερση του νέου Καθολικού της Μονής, το οποίο χαρακτήρισε ως «καρπό της χρηστής οικονομικής διαχείρισης, αλλά και του ευγενούς οράματος της δημιουργίας ενός σύγχρονου παρθενώνα, που συνιστά τη σφραγίδα μιας εποχής στον τόπο μας, που θα αξιολογηθεί εν καιρώ. Αυτό το έργο δοξάζει τον Θεό, συνεργεί στο καλό, ενώνει τους ανθρώπους και δίδει το μήνυμα της ελπίδας για την έξοδο από την κρίση».