“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δείτε τι γίνεται από το πρωί στην ΑΟΖ της Κύπρου

Αλωνίζει ανενόχλητο στο "τεμάχιο 3" το Barbaros
Εντός του τεμαχίου «3» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκεται από το πρωί  το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαριεντίν Πασά», που βρίσκεται τώρα σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από το Κάβο Γκρέκο.
Προηγουμένως είχε κάνει επαναστροφή και έπλεε προς την αντίθετη κατεύθυνση, ωστόσο το ένα εκ των συνοδευτικών σκαφών, το υπό τουρκική σημαία M/V «Deep Supporter» είχε συνεχίσει εξ αρχής την πορεία του προς το «3», κάτι που έδειχνε ότι θα ακολουθήσει και το «Μπαρμπαρός». Σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων το «Μπαρμπαρός» ακολουθεί το δεύτερο συνοδευτικό – νορβηγικών συμφερόντων και υπό σημαία Γιβραλτάρ M/V «Bravο».
Το «Μπαρμπαρός Χαριεντίν Πασά» έβαλε Πορεία προς την κυπριακή ΑΟΖ εχθες στις 9:30 το βράδυ συνοδευόμενο από τα σκάφη, M/V «Bravο» και M/V «Deep Supporter» και από τις 6:30 σήμερα το πρωί εισήλθε εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ  λίγο μετά εισήλθε  εντός των ορίων του τεμαχίου «3» των ΕΝΙ-KOGAS.
Να σημειωθεί πως τα δύο συνοδευτικά σκάφη περιλαμβάνονταν στην οδηγία προς ναυτιλομένους (Navtex) που εξέδωσε η Άγκυρα. defencenet.gr