“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Α.Νταβούτογλου: "Εμείς θα συνεχίσουμε τις έρευνες για φ.α."

Αδιαφορώντας για την ελληνική κυβέρνηση,τις ΗΠΑ, και την ΕΕ, ο "βεζίρης" Α.Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ!
Η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ είναι το μήνυμα που στέλνει από την Κωνσταντινούπουλη ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούντογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επέμεινε στην τουρκική θέση για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ωστόσο, λίγο αργότερα συνέχισε τις προκλήσεις.

Μιλώντας σε ενεργειακό forum στην Κωνσταντινούπολη, είπε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες νότια της Κύπρου εάν οι Ελληνοκύπριοι προχωρήσουν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Τουρκία έχει καταλάβει την αδυναμία των ΗΠΑ να τους επιβάλλουν οποιοδήποτε εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους, λόγω του μεγέθους της αλλά και ότι είναι απαραίτητη στην γεωστρατηγική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ όσο και αν δεν θέλουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν και τον Α.Νταβούτογλου στην εξουσία ξέρουν ότι δεν μπορούν να κυριαρχήσουν στη Μέση Ανατολή χωρίς την Τουρκία.

Το ερώτημα είναι τι έχει σκοπό να πράξει

defencenet.gr