“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ένα πλοίο “λαδωμένο” φλέγεται Χριστουγεννιάτικα

Συγκλίνουσες μαρτυρίες – πληροφορίες  λένε ότι στα γκαράζ του φλεγόμενου μισό πέλαγα της Αδριατικής  επιβατικού πλοίου Norman Atlantic υπάρχουν βυτιοφόρα με Ελληνικό Ελαιόλαδο πιθανώς φετινής σοδειάς. Πόσο είναι το ελαιόλαδο εύφλεκτο υλικό; Τι αριθμό  βυτιοφόρων με τέτοιου είδους υγρό φορτίο μεταφέρει το συγκεκριμένο πλοίο;

Είναι δυνατόν  τέτοιες γιορτινές  μέρες να στοιβάζεις λάδια και ανθρώπους ακόμα και μικρά παιδιά ;

Και το απρόοπτο έγινε.  ΚΑΙΡΟΣ, ΑΕΡΑΣ, ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΣ  και εύφλεκτο ΦΟΡΤΙΟ και από πάνω οι ανθρώπινες ζωές να μαρτυρούν ότι τα παπούτσια  και τα πέλματα τους να φλέγονται.

Το ότι καίγεται λάδι πιθανώς να φαίνεται  από τον πυκνό μαύρο καπνό που δυσχεραίνει την προσέγγιση  των άλλων πλοίων μαζί με τον καιρό .

Εικόνες από ελικόπτερο της Ιταλικής Τηλεόρασης δείχνουν ένα σύννεφο πυκνού καπνού δίχως να μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το πλοίο.

Αν το συγκεκριμένο πλοίο τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας είναι θέμα  προς διερεύνηση  από τις  αρμόδιες αρχές.

Όμως εδώ μιλάμε στην κυριολεξία για ένα ¨λαδωμένο¨ επιβατικό πλοίο που μεταφέρει ΧΥΜΑ το λάδι της Ελλάδας για να τυποποιηθεί  στις χώρες της Ευρώπης και πιθανώς να ξαναγυρίσει πίσω ως εξαίσιο ραφιναρισμένο προϊόν.

Το που βρίσκεται η τυποποίηση του Ελληνικού Ελαιόλαδου στην Ελλάδα το γνωρίζουμε όλοι μας.

Το που βρίσκεται  επίσης και η ¨πιστοποίηση¨ του ¨λαδώματος  ¨ εδώ στην Ελλάδα είναι ακόμα προς διερεύνηση.

Η κατάσταση των δοκιμαζόμενων εν τη θαλάσση  συνανθρώπων μας αυτές τις στιγμές είναι δεινή.

Έστω και με διαθέσιμα ακόμα ψήγματα ανθρωπιάς να πέσουμε στα πόδια και να παρακαλέσουμε τον Τεχθέντα ΚΥΡΙΟ ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και τα αναιρεθέντα υπό του Ηρώδη νηπίων που αύριο εορτάζουν να σωθούν οι αθώοι συνάνθρωποι μας που βρίσκονται  πάνω σε αυτό το ¨λαδωμένο¨ πλοίο.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μας  το τονίζει ο προφήτης Ιερεμίας

“φωνή εν Ραμά ηκούσθη, κλαυθμός και οδυρμός πολύς. Ραχήλ κλαίουσα τα τέκνα αυτής, και ουκ ήθελεν παρακληθήναι, ότι ουκ εισίν” [Ματθ. β΄18 και Ιερ. λη΄ 15].

Κωνσταντίνος Βαρδάκας