“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Le Monde: "Ο Σαμαράς μπορεί να προτείνει Δαμανάκη στον 3ο γύρο"

Σχόλιο Θ.Π.: «ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…. ΕΔΩ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ». Για κοίτα πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή τα πράγματα. Και τότε πίσω από κάγκελα ήταν, αλλά και τώρα πίσω από κάγκελα θέλει να βρεθεί. Το μόνο που θα αλλάξει είναι η φορά που θα κοιτούν  τα όργανα…. για την τήρηση της δημόσιας τάξης
Υψηλού κινδύνου εκλογή χαρακτηρίζει την ελληνική προεδρική εκλογή η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Ο Σαμαράς μπορεί ωστόσο να κρύβει έναν «άσσο στο μανίκι του».
Συνεχίζεται η σωρεία δημοσιευμάτων του διεθνούς διεθνούς τύπου για τιςεξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας και την επικείμενη προεδρική εκλογή, αλλά και για την ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που διενεργηθούν εκλογές.
Τη σκυτάλη πήρε σήμερα η γαλλική «Le Monde» με άρθρο της υπό τον τίτλο «η ΕΕ θέλει να αποφύγει την άνοδο της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην εξουσία στην Ελλάδα».

«Για τις Βρυξέλλες οι κίνδυνοι είναι σχετικοί και δεν υπάρχει πανικός», αναφέρει η συντάκτρια του δημοσιεύματος. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ευρώπη έχει και πάλι «στραμμένα τα βλέμματα στην Ελλάδα» στις παραμονές του πρώτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, τη στιγμή που επικρατεί «πυρετός στις αγορές, και βουτιά στο χρηματιστήριο της Αθήνας».

«Πρόκειται για υψηλού κινδύνου εκλογή» αναφέρει η εφημερίδα, που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές και ενδεχομένως σε νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «επικρατεί ήδη προεκλογικό κλίμα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι νιώθει έτοιμος να πάρει τα ηνία της χώρας και υπόσχεται την έξοδο από τα μνημόνια».

Ο Α. Σαμαράς πιθανόν να έχει «έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι του» και να προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας μετά τον β'γύρο. Το πρόσωπο που ακούγεται είναι η Μ. Δαμανάκη, αναφέρει η συντάκτρια.

«Είναι σαφές», προσθέτει, «ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους που τέθηκαν από τους πιστωτές στην Ελλάδα».
Η συντάκτρια αναφέρει, ωστόσο, ότι «για τις Βρυξέλλες οι κίνδυνοι είναι σχετικοί [...] και δεν υπάρχει πανικός» σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως επισημαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κυβερνήσει μόνος του και οδηγηθεί πιθανότατα σε συγκυβέρνηση.
Περαιτέρω, σημειώνει η συντάκτρια του δημοσιεύματος επικαλούμενη έγκυρη πηγή των Βρυξελλών, «δεν υπάρχει φόβος για ντόμινο σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς πιθανόν να έχει «έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι του και να προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας, μετά τον δεύτερο γύρο, νέο υποψήφιο, που θα ικανοποιεί τουλάχιστον τη ΔΗΜΑΡ. Το πρόσωπο αυτό μάλιστα, που ακούγεται για την τρίτη εκλογή, είναι η πρώην Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη».

THE TOC