“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

2η οδηγία NAVTEX, το Barbaros θα “βλέπει” Καστελόριζο

Φώτο από www.e-nautilia.gr
Καλημέρα 2015
“Συνέχεια στις προκλήσεις και την αδιαλλαξία φαίνεται ότι θα δώσει η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας Κίπρις, προχωρεί σε 2η παράνομη οδηγία Navtex, με το Barbaros να πραγματοποιεί έρευνες νοτιοδυτικά της Κύπρου από τις 5 Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, με ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας, το Barbaros θα αρχίσει νέες παράνομες έρευνες νοτιοδυτικά της Κύπρου, κοντά στην περιοχή δηλαδή που βρίσκονται τα οικόπεδα 4,5 και 6, τα οποία αμφισβητεί η Τουρκία, αλλά και τα οικόπεδα 10 και 11 που δόθηκαν στη Total.

Η Κίπρις επικαλείται ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Barbaros, αλλά μέχρι στιγμής ουδεμία επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος υπάρχει. Σε στάση αναμονής βρίσκονται κυβέρνηση και ΔΗΣΥ αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Τουρκίας.”

Χρίστος Χριστοφή www.sigmalive.com/news/politics 01.01.2015 19:27

«Το Barbaros είναι ακόμη στα χωρικά μας ύδατα. Δεν έχει λήξει η περιοδεία του. Δεν έφυγε. Εγώ υποψιάζομαι ότι θα κάνουν άλλη δέσμευση. Πού είναι ο ελληνισμός; Που είναι ο συντονισμός; Που είναι η Ευρώπη να στηρίξει αυτή τη χώρα που είναι μέλος της;». Δηλώνει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Σοφοκλής Φυττής.

Οι τούρκοι μύρισαν προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα με εκπλήξεις και στην Κύπρο  μύρισαν κυβέρνηση Εθνικής Συνεργασίας.

Έτσι αποφάσισαν να σταθούν με το ερευνητικό τους  πλοίο νοτιοδυτικά της ΑΟΖ της Κύπρου για να βλέπουν πιο καλά το Καστελόριζο. ΕΙΔΟΜΕΝ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας