“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Οι εκλογές κι οι… εναγκαλισμοί πολιτικών αρχηγών με την Εκκλησία

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και τα κόμματα προσπαθούν να κερδίσουν τους ψήφους των αναποφάσιστων.
Οι αρχηγοί των κομμάτων, μικρών και μεγάλων, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εμφανίζονται ως φίλοι από τα παλιά... με την Εκκλησία.
Ορισμένοι μάλιστα, θυμούνται ό,τι υπάρχει κι αυτός ο Ιερός Θεσμός της Εκκλησίας μόνο τις ημέρες των εκλογών, άλλοι δε δείχνουν να έχουν μία διαφορετική σχέση με τον κόσμο της Ορθόδοξης πτέρυγας, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που δεν πιστεύουν στον Θεό και την Εκκλησία.
Ολοι τους όμως, αυτές τις ημέρες, έχουν κάνει στροφή και ήρθαν κοντά της. Βοήθησε σε αυτό και η εορτή των Χριστουγέννων, που έδωσε καλό άλλοθι.
Τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκαν την «Αποστολή» μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Από νωρίς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει να στρώσει το δρόμο και να έρθει κοντά στην Εκκλησία με τις επισκέψεις στο Αγιο Ορος, στον Πάπα, ενώ στελέχη της παράταξης είχαν συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Μάλιστα στο Αγιο Ορος, εμφανίστηκε ευλαβέστατος εστώ κι αν δεν έκανε τον Σταυρό του. Συνομίλησε με γέροντες του Αθωνα αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις. Μένει βέβαια να  το αποδείξει εμπράκτως αν όντως αυτή ΜΕΤΑΝΟΙΑ ήταν ειλικρινής!
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ εμφανίστηκαν ικανοποιημένα από την απόδοση της επιχείρησης: προσεγγίσουμε την Εκκλησία για να σωθούμε...
Αυτό ήταν και η αφορμή ώστε ο κ.Σαμαράς να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έκανε στροφή στην Εκκλησία και τονίζοντας πως κάνει χρήση «σημαίας ευκαιρίας για δημόσιες σχέσεις»
Θυμίζουμε στον κ. Σαμαρά ό,τι η εκκλησία δεν κληρονομείται από κανέναν πολιτικό χώρο. Στην Συγγρού, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την στήριξη που ενδέχεται να παρέχει η Εκκλησία στον παραδοσιακό συντηρητικό χώρο που θεωρεί τσιφλίκι της. Ανώτατος παράγοντας της ΝΔ που μίλησε στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ είπε με μία δόση ειρωνείας ότι οι νέοι αντίπαλοι μας νομίζουν ότι με την πρόσφατη τακτική τους εισβάλουν στα άδυτα της εκκλησίας…
Από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε προ ημερών με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ενώ ο Πάνος Καμμένος είχε πράξει κάτι ανάλογο με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.
Την επ'αύριο των εκλογών, ποιος θα σκέφτεται την Εκκλησία, την Ορθόδοξη Πίστη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τις φωνές των Μητροπολιτών που δεν βρίσκουν ουσιαστικό αντίκρισμα από την πολιτεία; Τότε θα κρίνει ο λαός ποιοι έκαναν δημόσιες σχέσεις και ποιοι πραγματικά είναι δίπλα της. Αρκεί βέβαια, να τον θυμόμαστε στις μεθεπόμενες εκλογές. www.agioritikovima.gr