“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΟΠΟΙΟΣ κάνει κωλοτούμπα ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ του ΠΛΟΙΟΥ θα πέσει πρώτος στην Θάλασσα.

Όλοι κάνουν υποθέσεις. Ακόμα δεν υπάρχει τίποτε χειροπιαστό. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Η Ελλάδα ματώνει μέσα και έξω. Τα αστραφτερά παγωμένα χαμόγελα με τα άσπρα δόντια από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνουν γιαταγάνια  επί των καταχρεωμένων Ελληνικών κεφαλών.

Είναι οι ιστορικές ώρες που δοκιμάζεται η τσίπα, το φιλότιμο, η λεβεντιά, η μπέσα.

Έτσι όπως μας κατάντησαν η ΕΛΛΑΔΑ μοιάζει με ένα καράβι σαν αυτά που μεταφέρουν δυστυχείς λαθρομετανάστες. Το πλοίο ΕΛΛΑΣ ομοιάζει με δουλεμπορικό στις άγριες θάλασσες των τοκογλυφικών αγορών.

Αυτή την στιγμή πάνω στην γέφυρα του καταστρώματος ο νέος καπετάνιος   θέλει να μας σώσει… αυτό θέλουμε και εμείς να βγούμε από την δαιμονική μπόρα του τοκογλυφικού τυφώνα.

Τα νέα τρέχουν αλλά δυστυχώς τίποτε δεν φαίνεται στον ορίζοντα

¨Τους όρους του συμβιβασμού Ελλάδας και Γερμανίας στην τελική συμφωνία-γέφυρα περιγράφουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Βερολίνου, που μίλησαν στο Bloomberg, η Γερμανία «δεν θα επιμείνει να συνεχιστούν όλα τα στοιχεία του  υπάρχοντος ελληνικού προγράμματος, εφόσον το πρόγραμμα συνεχιστεί». Υποστηρίζουν επίσης ότι η Γερμανία θα μπορούσε να είναι ανοικτή για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος που απαιτείται. Πληροφορίες της Die Welt αναφέρουν ότι το ποσοστό αυτό θα μειωθεί από το 3% στο 1,5%, όπως ζητά η ελληνική κυβέρνηση.¨

Στιγμές μετά

¨Το Βερολίνο δέχεται επίσης να συζητήσει τους όρους των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η Αθήνα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ελλάδας, είναι διατεθειμένη να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα εφόσον είναι χαμηλότερο από το 4% του ΑΕΠ Επιπλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αναφέρει το Bloomberg, φέρεται διατεθειμένη να συμβιβαστεί στις ιδιωτικοποιήσεις.¨

Λίγο αργότερα …

¨Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει δύο δυνατότητες - Να επεκτείνει το πρόγραμμα ή να το ολοκληρώσει μέχρι τέλους Φλεβάρη, δηλώσεις της μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής¨

Στο τέλος της βραδιάς της άτυπης συνόδου

Τσίπρας: Το Μνημόνιο που μας πληγώνει ξεχάστε το www.iefimerida.gr

Γιατί αδημονούν άραγε οι ¨δουλοπάροικοι¨  Έλληνες μέσα στο ανεμοδαρμένο σκαρί που λέγεται ΕΛΛΑΣ;

Αρκετά περίμεναν επί  πέντε συναπτά χρόνια μνημονιακής δυστυχίας και θέλουν να γίνουν άμεσοι κοινωνοί της μοίρας που τους επιφυλάσσουν.

Ανησυχούν  και για τον νέο καπετάνιο τους γιατί αν γλιστρήσει και κάνει κωλοτούμπα πάνω στην γέφυρα του καταστρώματος θα είναι ο πρώτος που θα πέσει μέσα στην Θάλασσα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας