“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΤ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande έφθασαν σήμερα 19.30 τοπική ώρα, στη Μόσχα για να συζητήσουν  με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν  την κατάσταση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαίοι πολιτικοί μεταφέρουν από το Κίεβο, όπου συναντήθηκαν χθες  με τον Poroshenko, μια επικαιροποιημένη συμφωνία Μινσκ.
Τα προεδρικά αεροσκάφη  της Μέρκελ και του Ολλάντ προσγειώθηκαν στη Μόσχα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο-2.




Σύμφωνα με το RIA Novosti, ενώ ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ολάντ δεν έκαναν δηλώσεις  στους δημοσιογράφους σχετικά με την επικείμενη συνάντηση με τον Πούτιν.

Η συνάντηση των 3 ηγετών πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι διαπραγματεύσεις είναι “ενώπιος ενωπίου” χωρίς συμμετοχή αντιπροσωπειών και  εμπειρογνωμόνων.


Η Süddeutsche Zeitung, εκτιμά ότι οι γερμανογαλλικές διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο Πρόεδρο θα  εστιαστούν στην αποφυγή  νέων κυρώσεων και στη μη παράδοση όπλων από τις ΗΠΑ  στην Ουκρανία.

Ολλάντ και Μέρκελ θα παρουσιασθούν ως εγγυητές της μη προμήθειας αμερικανικού οπλισμού από την Ουκρανία, μια πρωτοβουλία των ΗΠΑ που θεωρούν , σύμφωνα με Ria Novosti και Nouvel Observateur.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι ηγέτες  Γερμανίας και Γαλλίας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Κίεβο θέλησαν να πείσουν τον “Poroshenko  ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να σώσει την Ουκρανία από τη στρατιωτική ήττα και την οικονομική κατάρρευση.”

Ο εκρόσωπος του Ρώσου Προέδρου,  Yury Ushakov έχει εκφράσει στο παρελθόν την ελπίδα ότι το σχέδιο  Ολλάντ και Μέρκελ θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις που έγιναν από τον  Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενώ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης του Ουκρανού Προέδρου Valery Chaly  ότι οι πρωτοβουλίες για τη Μόσχα δεν ελήφθησαν βάσει των προηγούμενων διαπραγματεύσεων. www.dimpenews.com