“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Θα βεβηλώσουν την Αγία Σοφία ο Ταγίπ… και η μαριονέτα του;

Έντονη είναι η φημολογία που θέλει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να σχεδιάζει να «προσευχηθεί» στην Αγία Σοφία, τον ναό σύμβολο της ανατολής χριστιανοσύνης.
Πληροφορίες από την Τουρκία έκαναν λόγο πως ο Ερντογάν, μαζί με τη μαριονέτα του στον πρωθυπουργικό θώκο, τον Αχμέτ Νταβούτογλου σκόπευαν να προσευχηθούν στην Αγιά Σοφία, για να κερδίσουν ψήφους, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου.
Η τουρκική προεδρία, πάντως, έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες. «Κανένα σχέδιο σχετικά με την Αγία Σοφία δεν υπάρχει στην ατζέντα του προέδρου», αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας. Αντί της Αγίας Σοφίας οι Ερντογάν και Νταβούτογλου θα παραβρεθούν, αναφέρει η ανακοίνωση, στην πλατεία Γενίκαπι της Πόλης «εορτάζοντας» την επέτειο της Άλωσης του 1453, από την οποία συμπληρώνονται εφέτος 562 χρόνια.
Στην πλατεία έχει προγραμματιστεί εορταστική εκδήλωση από το κυβερνόν κόμμα. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον Ερντογάν. Εξάλλου οι ψήφοι των φανατικών εθνικιστών που απαιτούν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μετρούν ιδιαίτερα στην σκέψη του Τούρκου προέδρου.