“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ελλάδα: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος»

Όταν στις αρχές του 2ου προχριστιανικού αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας Στρατηγός Φιλοποίμην, διείδε  την διάθεση για εμπλοκή στην ελληνική πολιτική σκηνή του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου, κατάλαβε αμέσως πως οι Έλληνες ευρίσκονται προ ενός μεγάλου και ύπουλου κινδύνου,  και  τους περιμένουν τεράστιες περιπέτειες, αναφέρει η ιστοσελίδα yiorgosthalassis.blogspot.com .
Ο Στρατηγός Φιλοποίμην τότε αποφάσισε  να συμβουλευθεί το Μαντείο των Δελφών, για το μέλλον της Ελλάδος.
Η Πυθία  του έδωσε τον εξής χρησμό και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας, που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο:  «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος».
Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε, δηλαδή, την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων, αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!
Και πράγματι, οι Ρωμαίοι, επιβεβαιώνοντας τους φόβους του Φιλοποίμην και  ήρθαν και κατέκτησαν την χώρα μας . Οι Γότθοι ήρθαν. Οι Άβαροι ήρθαν.  Οι Άραβες ήρθαν.  Οι Φράγκοι ήρθαν. Οι Τούρκοι ήρθαν. Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί ήρθαν. Οι σύμμαχοι ήρθαν, οι προδότες ήρθαν, οι χρεωκοπίες ήρθαν, τα μνημόνια ήρθαν…Αλλά ο ασκός, σε πείσμα όλων αυτών και πολλών άλλων, «μηδεπώποτε βυθίζεται».
Κάτι αντίστοιχο « παίζεται» με την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα στις Βρυξέλλες από την ΕΕ, το ΔΝΤ, και την Γερμανία. Απαιτούν οι νέοι κατακτητές να μην διαθέτει η χώρα ένοπλες δυνάμεις, παιδεία, Υγεία , και η δημόσια διοίκηση να μειωθεί στους απολύτως » απαραίτητους» . Παράλληλα απαιτούν πλήρη υποταγή από όλους τους Έλληνες στην φιλοσοφία της νέας τάξης πραγμάτων μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ.
Σήμερα από τις 10.00 πμ το πρωί οι δανειστές συνεχίζουν να «σφυροκοπούν» την ελληνική κυβέρνηση σε απανωτές συναντήσεις των δύο πλευρών . Δεν θέλουν να επιβάλουν μέτρα, μεταρρυθμίσεις ή όπως αλλιώς μπορούμε να τα ονομάσουμε , αλλά την πλήρη και ολοκληρωτική υποδούλωση ενός  περήφανου λαού, προς παραδειγματική τιμωρία , για τους υπόλοιπους «ασθενείς» πνευματικά  Ευρωπαίους.
Το  Eurogroup θα συζητήσει  το ελληνικό πρόβλημα χρέους, την Πέμπτη στις 13.00 (14.00 MSK). Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωομάδας, η συζήτηση θα διεξαχθεί την προετοιμασία στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, στις επτά  έχουν προγραμματίσει  επίσης συνομιλίες με «τεχνικούς εμπειρογνώμονες» που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος. «Η Ελλάδα όμως παραμένει σταθερή και αταλάντευτη στους στόχους της», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεωνRia Νovosti.
«Υπάρχει μια αίσθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με  την Ελλάδα θα συνεχιστούν  μέχρι το τέλος του μήνα, και οι αγορές φαίνεται να πιστεύουν ότι στο τέλος οι διάδικοι θα συνάψουν συμφωνία»,  αναφέρει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων  AFP, ο  αντιπρόεδρος των παγκόσμιων αγορών και μέλος της τράπεζας  Sumitomo Mitsui Trust Bank,  Kayzaki Yasuhiro. Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι η συμφωνία μπορεί αμέσως να οδηγήσει σε αύξηση της αγοράς ευρώ , την ίδια  στιγμή που οι ίδιοι επενδυτές έχουν αρχίσει να πωλούν  ευρώ.
«(Οι επενδυτές) τώρα εστιάζονται  κυρίως στο δολάριο»,  είπε ο εμπειρογνώμονας. Πρόσφατα υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην αγορά για το αμερικανικό νόμισμα, καθώς οι «παίκτες» αναμένουν αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών φέτος τον Σεπτέμβριο.
Δηλαδή σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,μια πιθανή αποχώρηση από την Ευρωζώνη, θα «αναγκάσει» χιλιάδες μεγαλοεπενδυτές να πωλήσουν  δισεκατομμύρια Ευρώ και να αγοράσουν δισεκατομμύρια  δολάρια. Ένα νόμισμα που είναι κάτι παραπάνω από πληθωριστικό, το οποίο όμως υποστηρίζεται σταθερά από την Ουάσιγκτον. Σε συνδυασμό με την « απαίτηση» του ΝΑΤΟ, να αυξηθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός των χωρών της συμμαχίας σε 2 % , για να «κινηθεί» η « λιμνάζουσα» αμερικανική πολεμική βιομηχανία,  γίνεται απόλυτα κατανοητή η στάση του ΔΝΤ, έναντι της Ελλάδος, αλλά και της » ανόητης» ΕΕ. Τα θέλουν όλα , τα θέλουν τώρα, χωρίς κανέναν  απολύτως δισταγμό. Αλλά έχουν  γνώσιν οι φύλακες, και η "απάντηση" στις βέβηλες απαιτήσεις τους θα έρθει πολύ σύντομα  , ως ουράνια νέμεσις.
http://www.pentapostagma.gr/
http://agiotokos-kappadokia.gr