“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ο τούρκος ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη…

Το “δώρο” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον “φίλο” Βλ. Πούτιν…
Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε στον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, στην πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών στο Αζερμπαϊτζάν, παραδίδοντάς του τουρκική έκθεση για καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τατάρων της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με την έκθεση, που συντάχθηκε μετά από επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας στην Κριμαία, από την στιγμή της προσάρτησης της χερσονήσου στη Ρωσία, τα δικαιώματα των Τατάρων παραβιάζονται συστηματικά.
Η Ρωσία δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει προς την Τουρκία και τους Τατάρους, ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος δημοσιοποίησε το γεγονός της παράδοσης της έκθεσης στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους Τατάρους της Κριμαίας, σημείωσε ο εκπρόσωπος, αναφέροντας πως είναι άμεσα διαθέσιμο ποσό 10 εκατ. δολαρίων για αυτούς. Η Τουρκία έδωσε ανάλογο ποσό στην Ουκρανία.
Για τους Τούρκους βασικό πρόβλημα της ταταρικής μειονότητας είναι το ζήτημα της υπηκοότητας. Μετά τη ρωσική προσάρτηση η μειονότητα υποχρεώθηκε να λάβει τη ρωσική υπηκοότητα. Παράλληλα περιορίστηκε η ελευθερία λόγου και έκφρασης της και τα δικαιώματα τους στην εκπαίδευση.


Επίσης οι Τούρκοι καταγγέλλουν μεροληψία εις βάρος των Τατάρων από το ρωσικό δικαστικό σύστημα. Όσοι Τάταροι αρνήθηκαν να λάβουν τη ρωσική υπηκοότητα έχασαν τις δουλειές τους και κάθε δικαίωμα περίθαλψης και εκπαίδευσης, αναφέρουν οι Τούρκοι. www.defence-point.gr