“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Α. Ιερώνυμος: "Ζούμε σε έναν κόσμο που αρνείται τον Θεό και τον πολεμά"

Σύννεφα στις σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας;
Συννέφιασε ο μέχρι πρότινος γαλανός ουρανός των σχέσεων Εκκλησίας και κυβέρνησης; Από τα χαμόγελα και τις ευχές, αλλά και  τις υποσχέσεις για συνεργασία, τις οποίες είδαμε αμα τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης από το Γενάρη κι όλας περάσαμε στα καρφιά; Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκαλεί μια φράση του Αρχιεπισκόπου ανήμερα του 15Αυγουστου από την Ηλιούπολη. 
"Ζούμε σε έναν κόσμο που αρνείται τον Θεό και τον πολεμά" είπε ο κ. Ιερώνυμος για να επισημάνει πως ο καθένας μπορεί να διαλέξει υπεύθυνα και συνειδητά την ομάδα που θέλει να ακολουθήσει. Ο άνθρωπος που αρνείται το Θεό, που φεύγει από το Θεό γίνεται φτωχότερος, εγωιστής και απάνθρωπος, ενώ εκείνος που ακολουθεί το δρόμο και τη γέφυρα της Παναγίας, ζει τον κόσμο της Χάριτος.
Είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος επιλέγει να μιλήσει έστω και εμμέσως για το ζήτημα της αθεϊας, κάτι που συνειδητά χαρακτηρίζει πολλά μέλη της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 
Δεν είναι τυχαίο πάντως πως η παρέβαση αυτή έρχεται μολιες λίγες μέρες μετά τα πάρε-δωσε Κουράκη με την Ένωση Άθεων και τις προκλητικές απαιτήσεις της Ένωσης για το μάθημα των Θρησκευτικών, την προσευχή, τον εκκλησιασμό, τις εορτές και άλλα...
Περιμένουμε να δούμε αν θα έχει συνέχεια αυτή η στάση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος μέχρι τώρα διακριτικά διατηρούσε αποστάσεις από τις αθεϊστικες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών και μόνο στην περίπτωση των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, όταν πλεόν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, με τον προκλητικό Φίλη, είχε κάνει μια δήλωση με την οποία εμμέσως πλην σαφώς αποδοκίμαζε τη στάση αυτή...