“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Contra Magazin: Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί Γερμανούς στρατιώτες για να «εκφοβίσει» την Ρωσία!

Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Το ΝΑΤΟ αποστέλλει την δύναμη ταχείας επεμβάσεως  με προεξάρχουσα την «αιχμή του δόρατος» της συμμαχίας  σε Λετονία και  Πολωνία, αναφέρει ο ρωσικό τύπος .
Στην δύναμη αυτή συμμετέχουν και Γερμανοί στρατιωτικοί με άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και άλλα μέσα. Με αυτή τη συμβολική πράξη το ΝΑΤΟ  αποδεικνύει στην στρατιωτική συμμαχία της Ρωσίας, ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μεγάλη απειλή σε αυτήν, αναφέρει το   αυστριακό περιοδικό   Contra Magazin.
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις (Bundeswehr),  στέλνουν στρατιώτες και εξοπλισμό στο «ανατολικό μέτωπο του ΝΑΤΟ», γράφει το αυστριακό  περιοδικό Contra Magazin. Η Γερμανία άλλωστε διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στις ομάδες εργασίας της Δυνάμεως ταχείας αντίδρασης της συμμαχίας, που ονομάζεται «αιχμή του δόρατος», και η συμμετοχή της παίρνει  όλο και πιο «συγκεκριμένες μορφές», αναφέρει ο Αυστριακός στρατιωτικός αναλυτής Marco Meyer.
Τώρα οι  αερομεταφερόμενες μονάδες  της Bundeswehr «καθυστερούν» πολύ στην Ανατολή, τονίζει το περιοδικό τονίζοντας τις «μεγάλες»  γερμανικές στρατιωτικές «φιλοδοξίες» στην Ανατολή μετά την παρέλευση 75 χρόνων. Ακόμη και αν η τοποθέτηση αρκετών εκατοντάδων Γερμανών στρατιωτών στα σύνορα με τη Ρωσία είναι περισσότερο συμβολική, δείχνει σαφώς πώς η ατλαντική στρατιωτική συμμαχία επιθυμεί την προς Ανατολών επέκταση, γράφουν οι Αυστριακοί και αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύνουσα σημασία  ειδικά όταν λέγεται από «αυτούς ».
Στις 15 Αυγούστου 2015, το  150ο  γερμανικό μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού μαζί  με την 292α  Επιλαρχία αρμάτων θα μεταβούν  στην Λετονία για μια περίοδο τριών μηνών, γράφει το αυστριακό έντυπο. Επισήμως, γίνεται λόγος όπως είναι φυσικό,  «για μετάβαση που αφορά εκπαιδευτικούς  σκοπούς», γράφει με σκεπτικισμό το Contra Magazin. Επιπλέον, τον Οκτώβριο, θα μετακινηθεί  ένα  ακόμη γερμανικό μηχανοκίνητο σύνταγμα πεζικού στην Πολωνία για περίοδο τριών μηνών.
Έτσι θα έχουμε κοντά στα ρωσικά σύνορα για πρώτη  φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σύμφωνα με ανάλυση  εκαντοντάδες  Γερμανούς στρατιώτες , οι οποίοι όπως είναι φυσικό «ξυπνούν» άσχημες μνήμες στον ρωσικό λαό. Επίσης προκαλούν τον ιδιαίτερο «εκνευρισμό» του Κρεμλίνου , ειδικά όταν σκεφθεί κάποιος ότι πριν 25 χρόνια στην ανατολική τότε  Γερμανία μεταστάθμευαν  πολυάριθμες επίλεκτες ρωσικές χερσαίες δυνάμεις.     
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, τονίζει το δημοσίευμα. Ο Γερμανικός στρατός  επιβεβαίωσε επίσης ότι το   411ο μηχανοποιημένο τάγμα πεζικού από το Μεκλεμβούργο στην Δυτική Πομερανία θα ενταχθεί στις  τάξεις του πολωνικού στρατού. Μέχρι το 2021, 700 στρατιώτες και 44 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού θα ενσωματωθούν πλήρως στη δομή των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε το αυστριακό περιοδικό. Σε αντιστάθμισμα  το  41ο  πολωνικό  μηχανοποιημένο τάγμα πεζικού θα μεταβεί και θα ενταχθεί  στον γερμανικό στρατό σε  στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη  Neubrandenburg. Αυτή η ανταλλαγή των στρατευμάτων του Βερολίνου και της Βαρσοβίας έχει  συμφωνηθεί από το 2014.
Έτσι, σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές στην Ανατολική Ευρώπη, θα εδρεύουν σχεδόν χίλιοι  Γερμανοί στρατιώτες με εκατοντάδες άρματα μάχης, και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης , τονίζει επίσης και το περιοδικό  Contra Magazin. Αυτοί οι στρατιώτες υπό τις διαταγές της ατλαντικής συμμαχίας θα δημιουργούν  συνεχώς το ενδεχόμενο μιας «άμεσης» χερσαίας  απειλής στις ρωσικές δυνάμεις της  πανίσχυρης δυτικής περιφέρειας ( περιλαμβάνει την 6η και την 20η   ρωσικές     στρατιές καθώς και μία  αεροπορική διοίκηση με 300 μαχητικά αεροσκάφη) τονίζει το δημοσίευμα. «Μήπως οι Γερμανοί αυτό θέλουν πραγματικά ; ρωτά έκπληκτος ο Αυστριακός  δημοσιογράφος!!
www.pentapostagma.gr