“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Κρατάτε Θερμοπύλες!

Κοινή διαβούλευση περί του αδίκου και δολίου χτυπήματος κατά της Ρωμιοσύνης και ιδιαίτερα κατά των υπέροχων Ρωμιών ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ.

Αδικία, του κριτός, Φαναριώτου Αρχιερέως Προικοννήσου Ιωσήφ Χαρκιολάκη.

Ευχαριστίες από μέσης καρδίας προς τους δεκάδες επώνυμους και τους χιλιάδες ανώνυμους φίλους πατριώτες, οι οποίοι ανέγνωσαν το παραπάνω αναφερόμενο θέμα και η καρδιά των πληγώθηκε από την αχαριστία, την αδικία και την αλλοίωση της πραγματικής ιστορίας που επιχειρείται από τον παραπάνω αναφερόμενο Αρχιερέα, στο βιβλίο του «Κεράμιον  Ύδατος».

Ο Θεός της αγάπης Ιησούς Χριστός, θέλει τη Ρωμιοσύνη ενωμένη για να λάμψει, ο Φαναριώτης Αρχιερεύς Ιωσήφ Χαρκιολάκης, την διαιρεί κατατάσσοντας τους Αγίους, Ευεργέτες και Ήρωες της Κρήτης και του ελληνικού έθνους, μαζί με τους τούρκους και τους αράπηδες. Άρα είναι εχθρός του σχεδίου του Θεού και της πατρίδος. Από την απάντηση του Σεβασμιοτάτου φαίνεται ότι έχει έλλειψη ιστορικής γνώσης και ορθόδοξης πνευματικής εμπειρίας αφού δεν κατανοεί ότι ο Θεός ενώνει.

Παρακαλώ τοποθετηθείτε απέναντι σ΄ αυτή την αδικία πνευματικά και ιστορικά.

Αναγράψτε την απάντησή σας στην περιοχή των σχολίων στο τέλος της αναρτήσεως του κειμένου ή αποστείλατέ την στο email μου geron.nektarios@gmail.com.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης


Ηλεκτρονική επικοινωνία Μοναχού Νεκταρίου με Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ Χαρκιολάκη:

3 Αυγούστου 2015

Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης
προς Joseph Harkiolakis

Αναμένω την απάντηση της αγαθής προαίρεσής σας προς διόρθωση του λάθους σας όσο μπορείτε συντομότερα.

Ασπάζομαι τη δεξιά σας.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης

7 Αυγούστου 2015

Joseph Harkiolakis
προς Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης

Ἀγαπητέ μου π. Νεκτάριε,

ἀσφαλῶς δὲν εἶμαι ἄφρων μιλάντας γιὰ Ἀρβανιτιὰ νὰ ἐννοῶ τοὺς ὄντως κατὰ πάντα Ἕλληνες ἀδελφούς μας Ἀρβανίτες! 'Εννοῶ σαφῶς τοὺς Τουρκαλβανούς Μουσουλμάνους (Γκέγκηδες κ.λπ.),οἱ ὁποῖοι ἦταν διῶκται, λησταὶ καὶ σφαγεῖς τῶν Ἑλλήνων! Δὲν νομίζω ὅτι ἔπρεπε νὰ μπερδευτῆτε ἀπὸ μιὰ λέξη.

Πάντως σᾶς εὐχαριστῶ καὶ σᾶς εὔχομαι καλὸ Δεκαπενταύγουστο.
Πρὸς Θεὸν εὐχέτης σας,

+ Ὁ Προικοννήσου Ἰωσήφ

10 Αυγούστου 2015

Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης
προς Joseph Harkiolakis

Σεβασμιότατε Προικοννήσου Ιωσήφ ευλογείτε.

Ανέγνωσα το ολιγόλογο κείμενό σας με προσοχή και σεβασμό. Αν Σεβασμιότατε ο όρος που χρησιμοποιείτε στο βιβλίο σας περί Αρβανιτιάς ο συνώνυμος όπως τον παρουσιάζετε με τους Τούρκους και τους αράπηδες έμενε στο προσωπικό σας σημειωματάριο δε θα δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα και θα ήταν απόλυτα σεβαστός. Όμως η εσωτερική σας ερμηνεία του όρου περι Αρβανιτιάς δεν ταυτίζεται με την εκτίμηση που έχει αποκτήσει ο ελληνικός λαός διαβάζοντας ψευδή ιστορικά στοιχεία για τους ήρωες Έλληνες Αρβανίτες. Η δημόσια χρησιμοποίηση του όρου και η ταύτιση της Αρβανιτιάς με τους Τούρκους και τους αράπηδες δηλητηριάζει την καρδιά των μη επαρκώς ενημερωμένων ιστορικά Ελλήνων (κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού) και στρέφει τους Έλληνες κατά των απογόνων των Αγίων, ευεργετών και ηρώων Αρβανιτών και σχίζει το έθνος. Άρα Σεβασμιότατε έχετε μεγάλη ευθύνη σ' αυτή τη διαίρεση του έθνους, την οποία συντηρείτε όσο δεν διορθώνετε το εγκληματικό σας λάθος. Επιθυμώ διακαώς την ειρηνική διευθέτηση του θέματος. Αναμένω τη γνωστοποίηση της διόρθωσης του λάθους σας.

Ασπάζομαι με σεβασμό την δεξία σας.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός ο Αγιορείτης

ΠΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ, ΚΥΡΙΟΝ ΙΩΣΗΦ ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ Ν’ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ. ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ !

Καλά σας τα λέει ο Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης, σεβασμιώτατε Προικοννήσου. Η απαξιωτική θέση σας για τους ήρωες – ευεργέτες της ιδιαιτέρας πατρίδας σας, Αρβανίτες, όπως αυτή καταγράφεται στο βιβλίο σας « Κεράμειον ύδατος », είναι όντως εχθρική απέναντι στο σοφό σχέδιο Αγάπης προς την Κρήτην Του Θεού ημών, το οποίο υλοποιείται με την αποστολή χιλιάδων ηρώων Αρβανιτών στην Κρήτη για να βοηθήσουν στην πολυπόθητη ελευθερία της, στην παλιγγενεσία του 1821.

Διαιρείται τη Ρωμηοσύνη, σεβασμιώτατε Ιωσήφ, την οποία ο Θεός ημών, κι εμείς οι Έλληνες Ρωμηοί, τη θέλουμε ενωμένη για να λάμψει και να μεγαλουργήσει.

Παρακαλώ, επιστρέψατε, δείτε το θέμα με πολλή σοβαρότητα και ευθύνη, ζητήστε συγγνώμη από τους απογόνους των ηρώων Αρβανιτών. Απαλείψτε τον όρο «Αρβανιτιά», που προσβάλλει, και χρησιμοποιήστε τους όρους « Τουρκαλβανοί » ή τον όρο « Γκέγκηδες», όπως γράφετε στην απάντησή σας στο γέροντα. Αν, σεβασμιώτατε, πράξετε αυτά τα τίμια, θα αναβαθμιστείτε στη συνείδηση όλων των Ελλήνων Ρωμηών, διαφορετικά θα παραμείνετε καταποντισμένος. Ο Ελληνισμός διωκόμενος από παντού, δεν έχει περιθώρια να ανέχεται και εντός των τειχών προσβολές.


Στώμεν καλώς!

Με σεβασμό
Νατσιός Δημήτριος
Δάσκαλος-θεολόγος

ΠΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ, ΚΥΡΙΟΝ ΙΩΣΗΦ ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΓΑΠΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΤΙΜΗ

Δι' ευχών της ΠΑΝΥΠΕΡΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ μου, ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΑΣ. Ιωάννης Αγαπάκης, νομικός-διεθνολόγος, Κρητικός αρβανίτικης καταγωγής (εκ πατρός) και μικρασιατικής καταγωγής (εκ μητρός).

Ιδιαίτερα οι Λασιθιώτες, πρέπει να τιμάμε τη ΜΗΤΕΡΑ μας Παναγία Αρβανίτισσα, η οποία ευαρεστείται από τις ανεκτίμητες αρετές του αρβανίτικου χαρακτήρα, την εντιμότητα, την ευθύτητα, την ανιδιοτέλεια, την αξεπέραστη φιλοπατρία και μοναδική αγάπη για την Ελλάδα και την πανανθρώπινη λευτεριά.
Οι περισσότεροι από τα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου, είμαστε αρβανίτικης καταγωγής, από Αρβανίτες του 15ου αιώνα, που έδωσαν ξανά ζωή στο ερημωμένο Οροπέδιο, όπως πιστοποιεί ο έγκριτος Λασιθιώτης ιστορικός της Κρήτης, Στέργιος Σπανάκης, στο έργο του ¨Συμβολή στην ιστορία του Λασιθίου κατά τη Βενετοκρατία¨.
Επίσης, τα αδέρφιά μας, οι Κουντουράκηδες, οι Αρβανιτάκηδες, οι Ζερβοί, διάσπαρτοι σε όλο το νομό Λασιθίου, ιδίως στη Σητεία, είναι απόγονοι Αρβανιτών, που ήρθαν στην Κρήτη το 19ο αιώνα από τα Κούντουρα Αττικής, πολεμώντας κατά των Τούρκων κατακτητών, όπως ο ήρωας Ζερβονικόλας, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στα λασιθιώτικα χώματα.
Αρβανίτικης καταγωγής και ο ήρωας Λασιθιώτης πατέρας μου, Μιχάλης Αγαπάκης, που πολέμησε στην Κύπρο το 1974, υπό τις εντολές του μεγάλου δημοκρατικού αληθινού πατριώτη, διοικητή της 35ης μοίρας καταδρομών, Γεωργίου Παπαμελετίου, Αρβανίτης κι αυτός από τη Βοιωτία, ο οποίος τίμησε περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον την Ελλάδα, μέσα στη φωτιά της κυπριακής τραγωδίας του 1974.
Οι Αρβανίτες, φρουρά του Γεωργίου Καστριώτη (Σκεντέρμπεη), του μόνου που αγωνίστηκε νικηφόρα κατά των Οθωμανών κατακτητών στα Βαλκάνια, είμαστε πάντα μόνο Χριστιανοί και πιο Έλληνες απ’ όλους τους Έλληνες, πρωτοπαλλήκαρα της Ρωμηοσύνης στα Βαλκάνια !
ΟΣΟΙ ΓΚΕΓΚΗΔΕΣ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΔΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ! 
Επομένως, είναι ύβρις να ταυτίζονται οι Αρβανίτες με τους Τουρκαλβανούς, και συνάμα αχαριστία απέναντι στους ήρωες Αρβανίτες, στους οποίους η νεοσύστατη Ελλάδα οφείλει την ίδια την ύπαρξή της !
Οι Αρβανίτες ήρωες του 1821, του 1912-13, του κινήματος της Εθνικής Αμύνης, που έσωσε τη Μακεδονία (κοινή δράση των Κρητίκαρων του Ελευθερίου Βενιζέλου και των Αρβανιτών του Παύλου Κουντουριώτη), του Εαμικού αντιστασιακού έπους και της κυπριακής τραγωδίας, αποτελούν στυλοβάτες της σύγχρονης Ελλάδας, και γι'αυτό λασπολογούνται, ιδίως από την πατριδοκάπηλη Γερμανομασονοδεξιά (σιαμαία με τον τουρκικό ιμπεριαλισμό), που θέλει την Ελλάδα καχεκτική και φοβισμένη.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κρήτης μας, άρρηκτα συνδεδεμένος πυλώνας του θεσμού του πάνσεπτου Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ως βαθύτερα δημοκρατική, οφείλει να αγκαλιάσει την Παναγία Αρβανίτισσα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες των Αρβανιτών ηρώων, που μπόλιασαν το δέντρο της ελευθερίας της Κρήτης και ομορφαίνουν με την παρουσία τους ιδιαίτερα τον πατρογονικό μου νομό Λασιθίου. 01/10/2015

ΠΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ, ΚΥΡΙΟΝ ΙΩΣΗΦ ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΕΙΣΜΟΙ, ΛΙΜΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΡΗΜΑΤΑ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

Αρχή παιδεύσεως, η των ονομάτων επίσκεψις. Συμφώνως προς τα πορίσματα της ερεύνης, το όνομα είναι πολύ σημαντικό για την ανθρωπίνη ζωή. Η ακριβής συνεπώς, κι αληθής χρήσις του ονόματος αποτελεί επιβεβλημένο καθήκον πάντων, ιδία δε εις το γραπτόν λόγον (scripta manent ). Πολλώ δε μάλλον, δεν επιτρέπεται άγνοια ή επιπολαιότις εις τη χρήσιν ονομάτων, ομάδων ή κοινωνιών.
Το ελληνικό έθνος, ο νέος Ισραήλ Του Θεού, εις τη μακραίωνα πορεία του, αντιμετώπισε πολλούς σφετεριστάς ονομάτων, είτε της συνολικής του επικρατείας, είτε τμημάτων του. Πόση προπαγάνδα δεν εγνώρισε ο μαρτυρικός τούτος τόπος και πόσοι δε διεβουλήθησαν κλοπήν κι αλλοτρίωσιν αυτού του θησαυρού! Επιστήμονες φιλόπονοι, συνεπείς, κυρίως όμως φιλοπάτριδες, απέκρουσαν επιχειρήματα έωλα κι αντεθνικά.
Κατά το 2009, εις την ηρωικήν και πολύδακρυν Κρήτην, ηκούσθη παρ’επισήμου τμηματάρχου του Υπουργείου Πολιτισμού, εν δημοσία ομιλία, ότι οι Κρήτες είναι Σημίτες! Ουδείς δε εκ των παρισταμένων αντέκρουσε την κυρίαν αρχαιλόγον, την αναιρούσαν την ιδιότηταν και το κύρος της επιστημονικής της αξιοπιστίας κι ακριβείας.
Επί του προκειμένου, όταν η ψυχή του απλού Ορθοδόξου και Έλληνος, εξανίσταται εις τη συκοφαντίαν της προδοσίας και συμπορεύσεως μετά των εχθρών του έθνους, δύναται άρα Ιερώτατος Μητροπολίτης, επικαλούμενος άγνοιαν, ν’ αδικεί την πίστιν ή τον πατριωτισμό των ηρώων Αρβανιτών;
Συμφώνως προς την Έρα Λ. Βρανούση, ο όρος « Αρβανίται » προηγείται τρεις τουλάχιστον, αιώνας του όρου « Αλβανοί ». Και οι εφησυχάζοντες νεοέλληνες του ψευτορωμέικου χαρτοβασίλειου, κατά τον Άγιο Ιερομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό, δικαιούνται να συγχέουν τους Αλβανούς με τους Αρβανίτες;
Όταν βιβλιογραφία αιώνων ανατρέπει την πλάνην, προπαγάνδαν, και σύγχυσιν, ημείς συνεχίζομεν υπνούντες;
Τα μύρια κακά, κατά τον Ιερόν Χρυσόστομον, προκύπτουν εκ της αγνοίας Των Γραφών. Αλλά μήπως, της Ιστορίας;
Πώς κατήντησε λαός ένδοξος, να μη μελετά την Ιστορίαν του; Ποίος τελικώς ο εχθρός; Από ποίον κινδυνεύομεν; Φευ, από τον εαυτό μας !
Ανάγκη Ιερώτατε, άγιε Προικοννήσου, ν’ανασκευάσετε την απαράδεκτον έκφρασιν ! Το απαιτεί ο πνευματικός νόμος, ο οποίος έχει καθολικήν ισχύν!

Μετά σεβασμού απευθυνόμενος, ελπίζων εις στην υφ’υμών διόρθωσιν, διατελώ ελάχιστος μοναχός Νικόδημος ( Συνταξιούχος – Εκπαιδευτικός ).
Συνιστώμεν εξαιρετικόν τετράτομον έργον του Ρωμανισμού, Βαλκανιολόγου Αχιλλέως Γ. Λαζάρου, του ερημίτου του Αμαρουσίου, « Ελληνισμός και λαοί της Νοτιανατολικής Ευρώπης » ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ,
Διεύθυνσις συγγραφέως  Παμίσου 7,  Αμαρούσιον 15126 , Τηλ.  210 - 8032632


ΠΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ, ΚΥΡΙΟΝ ΙΩΣΗΦ ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ

Ρεντούμης Γεώργιος                                                                                            ΠΡΟΣ
Μάνδρα Αττικής                                                             Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην
Ανδρομάχης 9                                                                                         Προικοννήσου
Τ.Κ 19 600                                                                               κ. Ιωσήφ Α. Χαρκιολάκη

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ

Σεβασμιώτατε, ευλογείτε,
Μελετώντας το συγγραφικό σας έργο με τον τίτλο ‘’Κεράμιον Ύδατος’’, αισθάνομαι ιδιαίτερα ενοχλημένος και συνάμα προσβεβλημένος, με την ατυχή έκφραση που χρησιμοποιείται στην σελίδα 354 του βιβλίου σας, την οποία και αντιγράφω επακριβώς: «Ιωάννης Καπποδίστριας: Ο πρώτος κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδος. Ή μάλλον της αγωνιζόμενης να ελευθερωθεί Ελλαδίτσας, της πενομένης ψωροκώσταινας, που είχε δεν είχε ακόμη ξεφύγει από το γιαταγάνι του τούρκου, του αράπη και της αρβανιτιάς».
Αισθάνομαι προσβεβλημένος Σεβασμιότατε, γιατί σαν Αρβανίτης αισθάνομαι περήφανος, που είμαι απόγονος των αγωνιστών ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας και δεν μπορώ να αποδεχτώ το γεγονός, ότι με τον τρόπο που τους αναφέρετε στο βιβλίο σας, δίνετε την ακριβώς αντίθετη εικόνα.
Θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθιά μου απογοήτευση για το γεγονός, πως ένας Ορθόδοξος Αρχιερέας χρησιμοποιεί αυτόν τον απαράδεκτο όρο, ενώ με τον όρο ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ περιγράφονται οι Άγιοι Αρβανίτες, οι Ευεργέτες του Έθνους και οι Ήρωες Αρβανίτες.
Παρακαλώ να επανέλθετε στο θέμα με πολύ σοβαρότητα και να διορθώσετε το λάθος σας πρακτικά, απαλείφοντας τον όρο της αρβανιτιάς από τα βιβλία που δεν έχουν μπει στο εμπόριο, καθώς επίσης και με κείμενο σας στο διαδίκτυο και σε έγκριτα θεολογικά περιοδικά της Ελλάδος. Να ζητήσετε συγνώμη και να παρακαλέσετε τους ήδη προμηθευτές του βιβλίου σας να προχωρήσουν μόνοι τους στην απάλειψη του όρου, μέσω της του κειμένου συγνώμη σας, που παρακαλώ να δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο και στα έγκριτα ορθόδοξα θεολογικά περιοδικά.

Σεβασμιότατε,

Εμεί οι απλοί χριστιανοί επιθυμούμε οι Ορθόδοξοι Αρχιερείς να είναι πολύ ψηλά στη συνείδηση μας. Αυτή τη θέση επιθυμούμε και δια εσάς την οποία θα καταλάβετε μετά την τίμια διόρθωση του λάθου σας και της συγνώμη σας.
                             
                                                                      Με σεβασμό ασπάζομαι την δεξιά σας

                                                                                 Ρεντούμης Γεώργιος