“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τουρκία προς Ευρώπη: «Ετοιμαστείτε για νέο κύμα προσφύγων»

Για ένα νέο κύμα προσφύγων αλλά και μεταναστών κάθε λογής κάνουν λόγο οι τούρκοι οι οποίοι προειδοποιούν ότι το κύμα αυτό είναι της τάξης των 100.000 ατόμων. Μάλιστα Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το κύμα αυτό είναι αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία οι οποίοι έχουν εκτοπίσει επιπλέον Σύρους από τις πόλεις ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω και μέσα από το Χαλέπι οι οποίες θεωρούνταν σχετικά ασφαλείς.
«Ετοιμάζουμε τις ομάδες μας για ένα νέο κύμα. Έχουμε κινητά μαγειρεία και ξηρά τροφή σε αποθήκευση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου Kerem Kinik.
«Η κατάσταση έχει χειροτερέψει από τότε που ξεκίνησε τους αεροπορικούς της βομβαρδισμούς η Ρωσία. Αυτοί έχουν επηρεάσει το νότιο και ανατολικό μέρος του χαλεπιού. Περίπου 70.000 με 90.000 άτομα τώρα επιχειρούν να βρουν ένα ασφαλές μέρος» συμπλήρωσε.
Αλλά και ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan δήλωσε εχθές πως «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ένα νέο κύμα προσφύγων έχει ξεκινήσει από το Χαλέπι, κάνοντας έκκληση για τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» στη Συρία για να προστατεύονται οι πρόσφυγες.
Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος εξ έφρασε επιπρόσθετα τον προβληματισμό του για την αλλαγή του προφίλ του σύγχρονου μετανάστη.
«Η ανησυχία μας είναι το μεταβαλλόμενο προφίλ των προσφύγων. Μετανάστες που έρχονταν στην Τουρκία παλαιότερα είχαν ως στόχο να κάνουν τη χώρα ως προσωρινό τους σπίτι. Τώρα έχουμε μεταβληθεί σε ενδιάμεση χώρα. Ο τελικός προορισμός είναι η Ευρώπη. Για αυτό πρέπει να λάβουμε μέτρα για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην Συρία» είπε.
Βέβαια τίποτα πιο αναληθές από αυτό καθώς από το 2006 έως και το 2013  871.000 λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα προερχόμενοι από 94 χώρες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ με κυριότερη πύλη εισόδου τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τα νησιά του Α. Αιγαίου. www.defencenet.gr