“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

“το...φιλί του Ιούδα”

Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ αποκρυπτογραφεί τη συνάντηση Ιερώνυμου-Φίλη και αναλύει το...φιλί του Ιούδα!
Ωραία τα χθεσινά ρεπορτάζ για το τι είπαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αλλά ουδείς μπήκε στον κόπο να διαβάσει πίσω από τις γραμμές. Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ όπως πάντα αρέσκεται να αποκρυπτογραφεί τα μηνύματα και στην προκειμένη περίπτωση αν θέλει κανείς να πει αλήθειες πρέπει να ομολογήσει πως μετά την πρώτη χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών διαπιστώθηκε το πλήρες χάος και απόλυτη διάσταση απόψεων συγκεκαλυμμένα κάτω από "διπλωματικές" δηλώσεις. 
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως πορεύεται με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας και το Σύνταγμα, ενώ ο υπουργός άφησε παράθυρα ορθάνοιχτα! Παράθυρα από όπου μπορεί να φυσήξει δυνατός αέρας και να "πάρει και να σηκώσει" τις σχέσεις των δύο πλευρών.
Αναφερόμενος στο θέμα των Θρησκευτικών, ο κ. Φίλης επισήμανε μεν ότι υπάρχει συναντίληψη και δεν πρόκειται να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες πλην όμως συνεχίζοντας μπήκε στο...ζουμί!
«Πιστεύουμε ότι η αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, που έχει τεθεί και από εκπαιδευτικούς και από τα αρμόδια όργανα της χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής, μπορεί να επιτευχθεί» σημείωσε. Όπερ μεθερμηνευόμενον ετοιμαστείτε για αλλαγές! Συμπλήρωσε δε πως «οφείλουμε να δώσουμε έμφαση και να δούμε τι σημαίνει η διδασκαλία των Θρησκευτικών στη σημερινή πραγματικότητα, με σεβασμό στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης του καθενός».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας -Πολιτείας, τους οποίους, όπως είπε, σεβόμαστε και στο πλαίσιο αυτών επιδιώκουμε τη συνεργασία προς όφελος όλου του ελληνικού λαού. Τι σημαίνει "διακριτοί ρόλοι" όμως; Να συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία όταν μας βολεύει κι όταν αυτή λειτουργεί σαν φιλανθρωπικός οργανισμός, σαν μια απλή ΜΚΟ, αλλά όταν η συζήτηση πάει στα σοβαρά οι ρόλοι να είναι...διακριτοί! Δηλαδή εννοούσε μεταξύ άλλων να "κάτσουν στα αβγά" τους οι Δεσποτάδες και να μην μιλούν για πολιτικοκοινωνικά θέματα! 
Δεν επιδέχονται άλλη ερμηνεία οι δηλώσεις του κ. Φίλη... Και το φιλί του προς τον Αρχιεπίσκοπο μετά από όλα αυτά ομοιάζει πολύ με το φιλί του Ιούδα! Το θέμα είναι πως θα αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις η διοικούσα Εκκλησία...
www.agioritikovima.gr