“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η σύμπραξη Γερμανίας-Τουρκίας θα μας κάνει πιο γρήγορα να πούμε "Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς..."

Έκσταση και δέος έχει καταλάβει τα πληκτρολόγια των γεωπολιτικών αναλυτών και των γνωστών υπηρεσιών ανά την υφήλιο.
Οι προρρήσεις του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη  επαληθεύονται  κυριολεκτικά λέξη προς λέξη. Και όπως είναι φυσικό “ντρέπονται” να το πούνε γιατί ακολουθούν άλλα πιο ωραία που σε κάποιους δεν συμφέρουν και είναι κόντρα στους ευρύτερους σχεδιασμούς που σήμερα εφαρμόζονται με αίμα και δάκρυ.

Και ερχόμαστε στα αμέσως τωρινά…

Η Γερμανία κινείται αποφασιστικά προς Τουρκία πλευρά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

¨Η ανακοίνωση της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα προκάλεσε έκπληξη στο Βερολίνο.

Η επιλογή της καγκελαρίου να μεταβεί τώρα στην Τουρκία αποτελεί προϊόν ρεαλιστικής πολιτικής στάθμισης, εκτιμά η πολιτική επιστήμονας Γκιουλιστάν Γκιουρμπέι και επισήμανε στην DW ότι «το ερώτημα είναι τώρα κατά πόσο μπορούν να πράγματι να επιτευχθούν συνολικές λύσεις όταν οι στόχοι είναι τόσο διαφορετικοί».

Είναι γεγονός ότι στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας παρατηρείται εδώ και μεγάλο διάστημα αμοιβαία δυσπιστία και διαφορετικοί στρατηγικοί προσανατολισμοί στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Ωστόσο, ισχύει επίσης ότι οι δύο χώρες διατηρούν μια μακρά και στενή σχέση, η οποία χαρακτηρίζεται από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών «φιλική, πολυεπίπεδη και ανθεκτική». Με όγκο εμπορικών συναλλαγών ύψους 32,6 δις ευρώ η Γερμανία είναι σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας.

Από την πλευρά η Τουρκία είναι ως μέλος του ΝΑΤΟ και συνομιλητής της ΕΕ πολύτιμος σύμμαχος για τη Γερμανία σε γεωστρατηγικά ζητήματα. Επιπλέον, στη Γερμανία ζουν σχεδόν τρία εκατομμύρια πολίτες τουρκικής καταγωγής.

Με αυτά τα δεδομένα η Άγκελα Μέρκελ θα προσπαθήσει να μην διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες, επιχειρώντας παράλληλα να ανοικοδομήσει τη χαμένα εμπιστοσύνη. Γεγονός είναι ότι δεν φαίνεται να έχει εναλλακτική επιλογή, δεδομένου του ρόλου-κλειδί που αναγνωρίζεται στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της διογκούμενης προσφυγικής κρίσης.¨ Πηγή: DW http://www.enikonomia.gr/ 18/10/2015 - 11:40

Η Τουρκία κινείται προς Αιγαίο πλευρά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

¨Η Άγκυρα "κλείδωσε" το Αιγαίο μέχρι την Εύβοια με πρωτοφανές κείμενο NAVTEX: " Όποιος μπει στην περιοχή μας κινδυνεύει να βυθιστεί"!

ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 25OY ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ το τουρκικό Ναυτικό δέσμευσε για ασκήσεις με χρήση πυρών ολόκληρο το Αιγαίο μέχρι τις ακτές τις Εύβοιας με την έκδοση μιας πρωτοφανούς NAVTEX... η οποία προειδοποιεί ότι όποιος μπει μέσα στην περιοχή αυτή "κινδυνεύει να δεχθεί πυρά από τα τουρκικά πλωτά και εναέρια μέσα.¨  http://kranosgr.blogspot.gr/ Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

¨Λίγο μετά την απόρριψη του γερμανικού τελεσίγραφου για κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο πράκτορες της ΜΙΤ επιχείρησαν να χτυπήσουν πλοίο της ελληνικής Ακτοφυλακής για να προκαλέσουν άλλο ένα επεισόδιο με το οποίο θα στηρίξουν τις απαιτήσεις της Α.Μέρκελ.

Δουλεμπορικό εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού βόρεια της Μυτιλήνης. Βυθίστηκε το πλοίο που μετέφερε τους λαθρομετανάστες. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 31 άνθρωποι και αγνοούνται 8...

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες εμβόλισε το σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Το περιστατικό συνέβη μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβου Μυτιλήνης.¨ http://www.defencenet.gr/defence 15/10/2015

ΤΕΛΙΚΑ σε ποιους απευθύνεται ¨ο πολλά βαρύς¨ Νταβούντογλου στους  Ρώσους  πιλότους στην Συρία ή στους Έλληνες πιλότους στο Αιγαίο όταν προειδοποιεί;

¨Η Τουρκία δεν θα διστάσει να καταρρίψει όποιο πολεμικό αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μία ημέρα αφού οι τουρκικές δυνάμεις κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία.

"Χθες καταρρίψαμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Εάν επρόκειτο για αεροσκάφος, θα είχαμε κάνει το ίδιο. Οι κανόνες εμπλοκής είναι γνωστοί. Όποιος παραβιάσει τα σύνορά μας, θα δώσουμε την προσήκουσα απάντηση", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην πόλη Καΐσερι.¨ 17|10|2015http://www.iefimerida.gr/

ΑΓΑΠΗΤΟΙ μου μπήκαμε ολοταχώς σε αυτό που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν τριάντα περίπου  χρόνια…

Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας

Την άνοιξη του 1987 επισκέφθηκα τον γέροντα Παϊσιο στο κελλί του, στην Παναγούδα. Προβληματισμένος, τον ρώτησα αν θα γινόταν πόλεμος με την Τουρκία και μου είπε, ότι «όταν θα δούμε την Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία, και η Τουρκία να παίρνει την πρεσβεία της από την Αθήνα, τότε θα πρέπει να πούμε "Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς...» (Βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994») 

Μετά όμως από αυτό οι γείτονες δεν θα έχουν να ζητήσουν πρεσβείαις  από κανένα μόνο θα νοιάζονται να βρουν δουλέμπορους για να τους μεταφέρουν στα  βάθη της Ανατολίας  για γλυτώσουν από την πολεμική μανία που θα ενσκήψει σαν ακρίδα επάνω από τα κεφάλια τους.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας