“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ “δίχως ΕΣΠΑ” απαντά στον κ. Σόιμπλε;

Η Γερμανία με την ΕΕ και τα περίφημα ΕΣΠΑ ανασυγκρότησης και ανοικοδόμησης τοποθετείται.
¨Με μια άκρως προκλητική δήλωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταφέρθηκε για ακόμη μία φορά εναντίον της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι κράτος». 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» και τον δημοσιογράφο Ζαν Κατρεμέρ, ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε για ποιο λόγο ζητούσε επίμονα στις 11 Ιουλίου ένα Grexit κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος του Eurogroup.

«Αναρωτιόμουν πάντοτε, όπως πολλοί οικονομολόγοι, εάν η Ελλάδα, με την οικονομική της κατάστασή και την κυβέρνησή της – όπως το λέει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι Έλληνες σχηματίζουν ένα μεγάλο λαό, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος – δεν θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει σε μια απαραίτητη ανάκαμψη της οικονομίας της μέσω μιας υποτίμησης.


Και γι’ αυτό τον λόγο εξήγησα ότι θα ήταν μάλλον προς το συμφέρον της Ελλάδας να εγκαταλείψει το ευρώ για ένα συγκεκριμένο διάστημα, για να αποκαταστήσει τον οικονομικό της σχεδιασμό και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της προτού επιστρέψει στην Ευρωζώνη.¨ http://www.hellas-now.com/ 20 Οκτωβρίου 2015

Δηλ.  η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι κράτος ενώ η Γερμανία είναι κράτος;

¨Άμεσες ζημιές της τάξεως των 80 δισ. ευρώ θα καταγράψει η VW καθώς μόνο στην ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει 8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα για να αφαιρέσει το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που παραποιούσε τους ρύπους των ντιζελοκινητήρων.

Ο Γερμανός συγκοινωνιολόγος Στέφαν Ράμλερ σε συνέντευξή του για ζημιές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η γερμανική εταιρεία αναφέρει ότι θα φτάσουν το ιλιγγιώδες αυτό ποσό, χωρίς όμως να υπολογίζονται και τα πρόστιμα που θα της επιβληθούν από το αμερικανικό κράτος αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης των καταναλωτών από εδώ και στο εξής για πολλά χρόνια που θα κοστίσει στην VW αλλά και σε ολόκληρη της γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολλές δεκάδες δισ.ευρώ ακόμα.

Δεν θα ήταν άκαιρο να ειπωθεί ότι η Γερμανία στο τέλος θα πληρώσει μια ακόμα Ελλάδα για τις "πονηριές" της που εύκολα ξέρει να κάνει στους άλλους, αλλά τις "ξεχνάει" και δακτυλοδείχνει και κατηγορεί χώρες όπως η δική μας για διαφθορά και τεμπελιά!¨ efenpress.gr  20 Οκτωβρίου 2015

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δίχως ΕΣΠΑ

ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ  ΕΥΣΕΒΙΟΥ  ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ.

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ. ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ.

¨ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΘΑ ΤΟ ΧΤΙΣΩ ΕΓΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ¨

 ¨ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ Ε.Ο.Κ¨

“ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ  ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ.”
www.makeleio.gr
www.hellas-now.com 19/10/15

ΠΟΙΟΣ ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  ήταν αυτός ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ;

Γιατί άραγε αυτός ο Γέροντας τα είχε για τα καλά με τους Γερμανούς;

Έζησε την σφαγή των Καλαβρύτων και την σφαγή της Ι. Μ της παρακείμενης  ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ.

¨Στις 13 Δεκεμβρίου έγινε η φρικτή εκτέλεση των 1300 Καλαβρυτινών και η πυρπόληση της πόλης από τους Γερμανούς. Η είδηση δεν έφθασε στην Αγία Λαύρα, διότι οι Γερμανοί είχαν κλείσει τις εξόδους και εισόδους. Όμως οι Μοναχοί από μέρες είχαν αρχίσει να κρύβουν τα πολύτιμα κειμήλια της Μονής. Στην προσπάθεια αυτή πρωτοστάτησε ο π. Ευσέβιος, ο οποίος ήταν τότε εκκλησιαστικός (νεωκόρος).

Το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου, αν και έπρεπε να σημάνει το τάλαντο κανονικά στις 4.30, εκείνος σήμανε στις 3.15. «Είχα μέσα μου μια πολύ κακή προαίσθηση... μια τρομερή ανησυχία. Σαν να έβλεπα μπροστά μου τους Γερμανούς να δρουν. Σήμανα μια ώρα νωρίτερα, όμως ούτε ο Ηγούμενος ούτε κανείς άλλος δεν μου έκανε παρατήρηση». Εκ των υστέρων φάνηκε ότι αν εσήμαινε κανονικά, οι Γερμανοί θα τους έβρισκαν όλους μέσα στην Εκκλησία, και δεν θα γλύτωνε κανείς. Έτσι φώτισε ο Θεός τον π. Ευσέβιο, και χάρη σ’ εκείνον σώθηκαν οι περισσότεροι Πατέρες.

Στη θεία Λειτουργία εκείνο το πρωί κοινώνησαν όλοι. Είχε αρχίσει να ξημερώνει όταν βγήκαν από το Ναό. Συνάχτηκαν οι Πατέρες και συζητούσαν τι θα έπρεπε να κάνουν σε περίπτωση που θα έρχονταν οι Γερμανοί στο Μοναστήρι. Ξαφνικά κάποιος φώναξε: «οι Γερμανοί στα κυπαρίσσια»!

Οι περισσότεροι Πατέρες έτρεξαν και κρύφθηκαν στο δάσος. Ο π. Ευσέβιος με κάποιον άλλον υποτακτικό και κάποιον δόκιμο μόλις που πρόφθασαν να κρυφθούν κάτω από ένα μεγάλο πουρνάρι, πενήντα περίπου μέτρα πιο πέρα. Λίγο αν πήγαιναν προς τα κει οι Γερμανοί, θα τους έβρισκαν.

Εκεί, κάτω από το πουρνάρι, άκουγαν τις φωνές και τα γέλια των Γερμανών. Εντός ολίγου ολόκληρο το Μοναστήρι παραδόθηκε στις φλόγες. Ακούσθηκαν και πέντε μεμονωμένοι πυροβολισμοί. «Πολύ φοβούμαι για τους Πατέρες», ψιθύρισε ο π. Ευσέβιος στους άλλους δύο. Μετά από λίγο ακούσθηκαν οι Γερμανοί να φεύγουν χασκαρίζοντας.

Άφησαν να περάσει κάμποση ώρα. Βγήκαν από το πουρνάρι και προχώρησαν προς το Μοναστήρι που καιγόταν ακόμα. Ήταν οι πρώτοι επιζώντες που επέστρεφαν. Προπορευόταν ο π. Ευσέβιος. Εκεί κάτω από τον ιστορικό πλάτανο, τί να δει; Τέσσερις Πατέρες σκοτωμένοι, μαζί και ένας εργάτης της Μονής. Ποιος μπορεί να περιγράψει την οδύνη της ψυχής του; Χύνοντας άφθονα δάκρυα μετέφεραν οι τρεις τους με την κουβέρτα τους νεκρούς στο παρεκκλήσιο του κοιμητηρίου.¨
http://www.impantokratoros.gr/gerontas_eysebios_giannakakis.el.aspx

ο Γέροντας αυτός δεν τα έβαλε κάτω συνέχισε τον δρόμο που του χάραξε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ.

Ήταν ο από δεκαετίες Ιερουργός  Αρχιμανδρίτης του Νοσοκομείου Ιπποκράτειου στην Αθήνα  στο εντός αυτού παρεκκλήσιου του Ευαγγελιστή Λουκά .

«...Αυτή η τοποθέτησή του στο Ιπποκράτειο δίνει το στίγμα του Γέροντα: Να αποβεί στύλος και εδραίωμα, παρηγοριά και ενίσχυση των πονεμένων ανθρώπων...

ΑΛΛΑ ήταν και ΚΤΙΤΩΡ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ όπως της προαναφερθείσης

Το 1987, που ο π. Ευσέβιος είχε πλέον συνταξιοδοτηθεί, η Πρόνοια του Θεού οδήγησε τα βήματά του στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με μια ομάδα ευλαβών νεανίδων, πνευματικών του τέκνων που επιθυμούσαν να μονάσουν.

Ο ιερός λόφος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, με το υγιεινό κλίμα, το άριστο νερό των πηγών και το πανέμορφο φυσικό τοπίο με τον ανοικτό ορίζοντα, ενέπνευσε τον Γέροντα, ώστε να επιλέξει το ερειπωμένο Μετόχι της Ι. Μ. Ταξιαρχών, για να εγκατασταθεί εκεί η Αδελφότης.

Τον Νοέμβριο του 1987, το έως τότε Μετόχι μετατράπηκε με προεδρικό διάταγμα σε Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου..

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ
του πολυχαρισματούχου Γέροντος
ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ
(1910-1995)” ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»
http://www.impantokratoros.gr/gerontas_eysebios_giannakakis.el.aspx

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ίσως να έλεγε στον αξιότιμο κ. Σόιμπλε ότι η ΕΛΛΑΣ  δεν είναι κράτος εν κράτει, ούτε πολιτισμός δίχως πολιτισμό, ούτε ήθος δίχως ηθική, ούτε φυσικά αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει λαμαρίνες ψυχών.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας