“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Χέρι χέρι Εκκλησία και Κυβέρνηση (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Προσφυγικό, φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και εκκλησιαστική εκπαίδευση ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών Ηλείας Γερμανό και Σιδηροκάστρου Μακάριο που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Να αναφερθεί ότι την συνάντηση είχε αποκαλύψει με σχετικό δημοσίευμα το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr.
Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα παρόντων των Υπουργών Παιδείας Ν. Φίλη και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.
Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνεργασία που έχει με την Εκκλησία και πως θεωρεί την Εκκλησία εταίρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τοσο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οσο και οι πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως καθετί που απασχολεί τις δυο πλευρές θα συζητείται στην κοινή επιτροπή Εκκλησίας και Πολιτείας "και όχι στους τηλεοπτικούς δέκτες" όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου και των δυο μελών της ΔΙΣ είναι ανταποδοτική της επίσκεψης που έκανε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο.
Την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες των ακριτικών νησιών θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν τα προβλήματα που αφορούν τους πρόσφυγες.