“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τι είπε ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και για τα νεύρα των πιλότων μας

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, αναφέρθηκε στις παραβιάσεις που κάνουν οι γείτονες στο Αιγαίο:
“Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους”, φέρεται να του είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
«Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ελπίζουμε ότι δεν έχει πέσει και ο Τσίπρας στην παγίδα των προκατόχων του για να πιστεύει ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να σταματήσει τις αλητείες στο Αιγαίο με …Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Η Άγκυρα καταταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της ισχύος και διπλωματικά πρέπει να πιεστεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από NATO και ΕΕ. Πως να την πιέσουν οι προστάτες της;  www.onalert.gr