“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ρωσική Δούμα: «Να επιστραφεί ο Ορθόδοξος Ναός της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη» !

Θ.Π.: Άρχισαν οι “επιπτώσεις” που λέγαμε,  για την Τουρκία!!!
Η Δούμα υποστήριξε σήμερα  την ιδέα να επιστρέψει ο ιστορικός και ιερός καθεδρικός ναός της χριστιανοσύνης, η   Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη και στο   Ορθόδοξο Πατριαρχείο .
«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει  καλή θέληση, η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας  αναγκαία την επιστροφή της  Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο συντονιστής της  κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI  Gavrilov.
Σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους  συντηρητές και επιστήμονες.!!
Ο βουλευτής είπε ότι η 23 Σεπτεμβρίου, 2015 στην Μόσχα, εγκαινιάστηκε τo μεγάλο  Τζαμί της Μόσχας. «Η σημασία της εκδήλωσης, δήλωσε  ο ίδιος είναι ότι στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της  Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και πολυάριθμες αντιπροσωπείες Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο,  αρχηγοί κυβερνήσεων και επικεφαλείς ξένων  κοινοβουλίων»,  τόνισε  ο βουλευτής στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
πηγή: http://www.pentapostagma.gr