“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

“ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ να κάθετε στο θρονί του”


Σήμερα λίγα μέτρα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο σαν να βλέπαμε τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ.

Σήμερα στον Πανηγυρικό εσπερινό του  ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ επισκόπου Πενταπόλεως του  Θαυματουργού στον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ της Ριζαρείου Σχολής  στην λεωφόρο της Βασιλίσσης Σοφίας λίγα μέτρα βορειότερα  από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκεί όπου ωδινάτε  η Ελλάδα των ημερών μας… ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ να κάθετε στο θρονί του

Σήμερα παραμονή του Αγίου Νεκταρίου έξω από την στάση του μετρό του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ στη Ριζάρη σχολή έγινε ένα πανηγύρι μεταξύ γης και ουρανού.

Τέτοιες στιγμές που μας βαράνε από όλες τις πλευρές η συγκίνηση φτάνει στο κατακόρυφο μαζί και το θρησκευτικό συναίσθημα που φορτίζει με ζέουσα πίστη.

Πολλοί κλαίνε τούτες τις στιγμές γιατί τα αδιέξοδα είναι μεγάλα και φαίνονται αξεπέραστα.

ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ:

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ... ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΑΓΙΑΣΕ...

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ περπατά και κυκλοφορεί νύχτα -μέρα στην λεωφόρο της Βασιλίσσης Σοφίας. Και πώς να μην κυκλοφορεί όταν επί 14 συναπτά χρόνια έζησε και δίδαξε στην  Ριζάρειο Σχολή  επί της Βασιλίσσης Σοφίας   και Ιερουργούσε  στον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ που βρίσκεται έξω από την στάση του μετρό   στον Ευαγγελισμού. Σε  αυτά τα χώματα του παρακείμενου σήμερα πάρκου ο ΑΓΙΟΣ φύτευε και δενδροκομούσε  διδάσκοντας στους μαθητάς της Ριζαρείου…και τα ψηλά κυπαρίσσια που βρίσκονται εκεί αυτός τα φύτεψε.

Εκεί λοιπόν στην Βασιλίσσης Σοφίας λίγο πιο βορειότερα στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ  Νοσοκομείο η ψυχή του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ παρελήφθηκε από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ που γιόρταζε την προηγούμενη μέρα για να την βάλει στο Ουράνιο Θρονί της να μεσιτεύει υπέρ των κατασυκοφαντημένων, αδικημένων και εμπερίστατων  συνανθρώπων μας.

ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΘΕ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ.......

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας