“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ Β. ΙΡΑΚ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ευθεία απειλή ότι η ιρανική πολεμική αεροπορία θα βομβαρδίσει την τουρκική στρατιωτική δύναμη που εισέβαλλε στο βόρειο Ιράκ χωρίς την άδεια της νόμιμης κυβέρνησης της Βαγδάτης, εξαπέλυσε ο αρχηγός της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, Fars Haber Ajansı και τα τουρκικά ΜΜΕ, ο αρχηγός της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας, πτέραρχος Ahemt Rıza Peyrdestan, απείλησε με βομβαρδισμό τις τουρκικές θέσεις στο βόρειο Ιράκ καθώς και τις θέσεις των Τζχαντιστών στο Ιράκ και στην Συρία.
Η νέα αυτή εξέλιξη μετά την οργή της Βαγδάτης κατά της Τουρκίας, έχει θορυβήσει την Άγκυρα και για τον λόγο αυτό ανακοινώθηκε ότι ο Αχμέτ Νταβούτολγου πρόκειται να πάει εκτάκτως στην Βαγδάτη για να προσπαθήσει να «ηρεμήσει τα πνεύματα μετά την τουρκική επέμβαση στο β. Ιράκ.
Εντωμεταξύ όπως αναφέρουν οι Τούρκοι ανταποκριτές από την Τεχεράνη, το Ιράν μετά τους ρωσικούς πυραύλους S-400 που εγκαθίστανται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, πρόκειται να προμηθευτεί από την Ρωσία και σύγχρονα άρματα μάχης T-90, άλλη μια δυσάρεστη εξέλιξη για την Άγκυρα.
Ήδη στην Συρία σύμφωνα και με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, Ιρανοί φρουροί της επανάστασης πολεμούν στο πλευρό των συριακών δυνάμεων εναντίον των Τζιχαντιστών, αλλά και εναντίον των Τουρκομάνων, που στηρίζονται από την Άγκυρα.

Οι εξελίξεις τρέχουν και στην Τουρκία δυσκολεύονται πλέον να τις παρακολουθήσουν!

Εμείς ?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr