“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Άμεση παρέμβαση της Ρωσίας στο εσωτερικό της Τουρκίας ενώ οι Κούρδοι ζητούν αυτονομία!!

Θ.Π.: ΤΟ ΦΙΤΙΛΙ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ… ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΚΑΣΙΔΗ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ  ΞΕΚΑΘΑΡΟ.
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Οι  συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους, οι νεκροί και οι εκαντοντάδες τραυματίες, οδήγησαν το Κρεμλίνο σε «παρέμβαση» στο εσωτερικό της Τουρκίας για πρώτη φορά.

Δια στόματος του Ρώσου  υπουργού  Εξωτερικών , η Μόσχα επέστησε την προσοχή της Άγκυρας,  στο γεγονός ότι οι μέθοδοι της βίας για την επίλυση του κουρδικού προβλήματος είναι μη αποδεκτοί!!.

Η  Μόσχα ανησυχεί για την κλιμάκωση της βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, και καλεί την Άγκυρα να «λύσει» το δύσκολο πρόβλημα του κουρδικού προβλήματος αποκλειστικά με πολιτικά μέσα, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σήμερα την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Παρακολουθούμε  με αγωνία την κλιμάκωση της βίας στη νοτιο-ανατολική Τουρκία, που προκαλείται  από τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών αρχών στις κουρδικές  επαρχίες της χώρας», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ενώ οι  Κούρδοι ζητούν  αυτονομία μέσω του κόμματος τους ,  μιλώντας για πρώτη  φορά για την ουσιαστική ενοποίηση των λαών της Τουρκίας, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος  του  κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών »(HDP).

Η  Figen Yüksekdağ υποστήριξε,  την αυτονομία  των Κούρδων σε ολόκληρη την Τουρκία , όχι μόνο στην  ΝΑ Ανατολία. !!!!

«Η αυτονομία είναι ένα δικαίωμα. Όχι μόνο για τις  πόλεις Cizre, Σινώπη  και Nusaybin, αλλά είναι επίσης και για την Κωνσταντινούπολη, την Rize και την  Μερσίνη. Εμείς θα  υπερασπιστούμε αυτό το αίτημα», δήλωσε  η ίδια .

«Η αντίσταση αυτή θα τελειώσει με νίκη, και όλοι θα σεβαστούν τη λαϊκή βούληση. Οι Κούρδοι , από τώρα και στο εξής, θα αποκτήσουν την δική τους πολιτική βούληση στη δική τους περιοχή. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών, υπήρξε  ένα ιστορικό σημείο ρήξης, από το οποίο  αναδύεται ο λαός μας,  ο οποίος θα  αποφασίσει αν θα [ ζήσει σε] μια δικτατορία ή στην  ελευθερία. Ακόμα θα αποφασίσει το αν πρέπει θα ζήσει  κάτω από την τυραννία ενός ανθρώπου ή με  αυτονομία », δήλωσε ο Demirtaş ( πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία), σε μια ομιλία που εκφώνησε κατά την έναρξη διάσκεψης των Κούρδων  που πραγματοποιήθηκε στο νοτιοανατολικό Ντιγιαρμπακίρ .

Από την άλλη πλευρά το ρωσικό Υπουργείο  Εξωτερικών υπενθύμισε ότι οι  οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δηλώνουν την ύπαρξη πολλών θυμάτων μεταξύ των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων  γυναικών και παιδιών.

Σε πολλές περιοχές επικρατεί το χάος και υπάρχει έλλειψη τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, η κατάσταση είναι κοντά σε μια ανθρωπιστική καταστροφή. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων έχει υπερβεί τις  100 χιλιάδες άτομα.

«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να λάβει να διασφαλίσει το ταχύτερο δυνατόν  για τον άμεσο  τερματισμό της βίας ΜΟΝΟ με την ειρηνευτική διαδικασία. Η λύση του κουρδικού προβλήματος έγκειται στην πολιτική αρένα , και οποιαδήποτε βίαιη λύση των εσωτερικών συγκρούσεων θα οδηγήσει  σε νέα θύματα και θα επιδεινώσει την κατάσταση μεαπρόβλεπτες συνέπειες.»!!,  τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα κατηγορεί επίσης την Άγκυρα ότι υλοποιεί μια βάρβαρη επίθεση  γενοκτονίας κατά του κουρδικού  λαού, η οποία  προκάλεσε την φυγή πάνω από 200.000 Κούρδων κατοίκων.

Σε χθεσινό άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο ( Ο ρωσικός στρατός θα προστατεύσει με κάθε κόστος τους Κούρδους σε Συρία, Τουρκία και Ιράκ ενόψει ρωσικών γεωτρήσεων!!), πρώτοι από όλους είχαμε τονίσει και επιβεβαιωθήκαμε ότι το Κρεμλίνο, δια μέσω του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατάρχη Σ.Σοιγκού πήρε εντολή από τον Πρόεδρο Πούτιν για την προστασία των κουρδικών πληθυσμών της Τουρκίας-Ιράκ-Συρίας ενάντια «σε όλες τις απειλές» με κάθε κόστος .

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι ενάντιες προς το καθεστώς του Ρ.Ερντογάν και θα πράξουν ότι είναι δυνατόν για τον «διώξουν» τον ίδιο από την εξουσία .

Μέσα σε αυτό το χάος όμως αναδύεται και το ανεξάρτητο Κουρδιστάν το οποίο υποστηρίζουν όλες οι μεγάλες δυνάμεις για τα δικά τους φυσικά συμφέροντα.

Ο λόγος έχει να κάνει με τις ροές των αγωγών φυσικού αερίου που θα διέρχονται από την Τουρκία και την Συρία. πηγή: http://www.pentapostagma.gr