“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Έρχεται ο “προϋπολογισμός” που λέγεται ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ο φετινός προϋπολογισμός λέτε να ονομαστεί προϋπολογισμός του ΑΙΓΑΙΟΥ τιμής ένεκεν;   
εξ αιτίας αυτών που πρόκειται να συμβούν εκεί σύντομα βλ. προσφυγικό, βόλτες του σεισμογραφικού Τσεσμέ κ.α

Σίγουρα κούρασα τους αγαπητούς αναγνώστες με συνεχόμενη αρθρογραφία μου επί δύο και χρόνους για τις προθέσεις των Τούρκων να κλείσουν εκβιαστικά τα ΣΤΕΝΑ  με αφορμή την διάπραξη τετελεσμένων παρανόμων ενεργειών τους στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Σήμερα οι ίδιοι οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν κατά γράμμα την γεωπολιτική ανάλυση των άρθρων μας.

¨Τούρκος αναλυτής : «Εάν κλείσουν τα στενά  οι Ρώσοι στην Συρία θα πάθουν ότι έπαθαν οι Γερμανοί στο Στάλινγκραντ»

Η Τουρκία θα μπορούσε ακόμα ενδεχομένως να αντιληφθεί  την αναβάθμιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας ως μια σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια της,  και  να αποφασίσει να κλείσει τα Δαρδανέλια στα  ρωσικά  πολεμικά  πλοία γράφει η τουρκική εφημερίδα todayszaman.com.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η  Τουρκία έχει τον πλήρη έλεγχο των στενών σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ που υπεγράφη το 1936. Η Τουρκία έχει επίσης την εξουσία να εμποδίσει πολεμικά πλοία να διέλθουν μέσα από τα στενά του αν η χώρα  βρίσκεται σε πόλεμο με ή σε άμεσο κίνδυνο πολέμου .!!!!


«Αν η Τουρκία επικαλεσθεί αυτό το άρθρο , τότε θα κλείσει τα στενά των Δαρδανελίων, και αυτό θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα στην  στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία», δηλώνει ο Τούρκος  αμυντικός αναλυτής  Cem Devrim Yaylalı, ειδικός επί ναυτικών θεμάτων.

«Εάν η Ρωσία δεν μπορέσει  να στείλει τα αποβατικά πλοία της από τα τουρκικά στενά για οποιονδήποτε λόγο, τότε οι Ρώσοι στρατιώτες που υπηρετούν στη Συρία ενδέχεται να βρεθούν σε  παρόμοια θέση με αυτή του γερμανικού στρατού και του Στρατηγού Φον Πάουλους στο Στάλιγκραντ», «έγραψε ο ίδιος.!!¨ http://www.pentapostagma.gr/
6 Δεκεμβρίου 2015

Μετά από αυτά έρχεται σύντομα όχι στις οθόνες αλλά στην ίδια την ζωή μας … η ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Για τον λόγο μάλιστα αυτό ήδη όλοι ξεκίνησαν να ζητούν εργολαβία την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που είναι το μεγάλο μυστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Αγία Σοφία: Μυστήριο της Κωνσταντινούπολης • Nova PBS [MMXV]

Στις 25 Νοεμβρίου οι  Ρώσοι ζήτησαν να πάρουν την εργολαβία της αποκατάστασης του μοναδικού στον κόσμο αυτού μεγαλοπρεπούς οικοδομήματος.

¨Η Δούμα υποστήριξε την ιδέα να επιστρέψει ο ιστορικός και ιερός καθεδρικός ναός της χριστιανοσύνης, η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη και στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο . «Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov. Σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες.!! ¨

¨Ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί. Μόνο το 1935, η Αγία Σοφία με νέο καθεστώς μετατράπηκε σε μουσείο . Ο ναός αυτός της χριστιανοσύνης έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ανάμεσα σε άλλα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης από το 1985.¨

¨Σύμφωνα με ιστοσελίδα, είμαστε στη μέση περίπου των δραματικών εξελίξεων, που έπεται να απολήξουν με μια νέα πανανθρώπινη τραγωδία, η οποία ως επίκεντρό της θα έχει την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ευρίσκεται στο μέσο αυτού του άξονα διαθέτοντας αυτοκρατορικές βλέψεις και επιθυμώντας να επεκταθεί με «όπλο» το Ισλάμ . Η Ρωσία όμως ως χριστιανική δύναμη θα σταματήσει πρόωρα αυτές τις φιλοδοξίες.¨ http://www.pronews.gr/portal/20151125

Επειδή βιάστηκαν οι  Ρώσοι και καλοθέλητα προσέτρεξαν τους  επισημαίνω…

Η εργολαβία της αποκατάστασης της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ήδη δόθηκε από τον Ουρανό στους Έλληνες και φυσικά έγινε με απ ευθείας ανάθεση του έργου δικαιωματικά καθ ότι υπάρχουν πολλά χρωστούμενα από τους Τούρκους.

- ¨Εσύ είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου της Ξάνθης, σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η ΠΟΛΗ θα ανοικοδομηθεί από την αρχή¨ σελ. 435 Νικολάου Ζουρνατζόγλου ¨ Γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994¨

ΚΑΙ σε άλλα πρόσωπα  ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ του Έθνους μας  ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης  τους κοινοποίησε εν ζωή

¨εσείς θα αναλάβετε την συγκέντρωση χρημάτων και υλικών για τον προϋπολογισμό της αποκατάστασης της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ¨

Τα παρακάτω είναι δίχως λόγια και σε αναμονή με αυξημένη εγρήγορση και ΠΙΣΤΗ καθότι τα γεγονότα και οι εξελίξεις αφουγκράζονται το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ σε πείσμα όλων  αυτών που θέλουν να αποτελειώσουν την Ελλάδα.

Όμως η ΕΛΛΑΔΑ δεν πεθαίνει γιατί ζει, αναπνέει  και δουλεύει  τίμια σε όλο τον πλανήτη…

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας