“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Αμερικανικό Πεντάγωνο: "Οι Ρώσοι δημιουργούν προκεχωρημένη αεροπορική βάση στη Συρία" - Τώρα το πήραν χαμπάρι οι ΗΠΑ;

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ Τ-90 ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ
Οι Αμερικανοί μοιάζουν να τα έχουν χαμένα με τον τρόπο που η Ρωσία έδρασε στην υπόθεση της Συρίας και μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα με μία συντονισμένη επιχείρηση από αέρα και θάλασσα κατάφερε να μεταφέρει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ εξουδετερώνοντας τα σχέδια των ΗΠΑ και όποιων άλλων είχαν βάλει στόχο την ανατροπή του Σύριου ηγέτη. 

«Οι κινήσεις της Ρωσίας σε συγκεκριμένο αεροδρόμιο της Συρίας υποδεικνύουν σχέδια για τη δημιουργία μιας προκεχωρημένης αεροπορικής βάσης», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις πληροφορίες που διαθέτει.

«Έχουμε παρατηρήσει τόσο κινήσεις ανθρώπων όσο και πραγμάτων που υποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τη βάση, νότια της Λαττάκεια ως προκεχωρημένη αεροπορική βάση», συμπλήρωσε ο υποπλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

Λίγο αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζόσουα Έρνεστ για να προειδοποιήσει τη Ρωσία πώς η στάση της στο θέμα της Συρία μπορεί να τον απομονώσει διεθνώς. «Τα συμφέροντα της Ρωσίας στη Συρία δεν είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του υπόλοιπου κόσμου», πρόσθεσε και μίλησε για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. 

Μόνο που έκανε και αναφορά στον Μπασάρ αλ Άσαντ λέγοντας ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου «πώς είναι καιρός να φύγει». Φαίνεται λοιπόν πώς τα συμφέροντα της Ρωσίας στη Συρία κάθε άλλο παρά ίδια είναι με αυτά των ΗΠΑ που θέλουν την ανατροπή του Άσαντ για να θέσουν τη χώρα υπό τον έλεγχο τους. Άλλωστε το δημιούργημα των τζιχαντιστών αυτό το σκοπό εξυπηρετούσε.

Στην περίπτωση αυτή ωστόσο οι Ρώσοι έδρασαν άμεσα και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στις ΗΠΑ, μεταφέροντας στη Συρία μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις. Σύμφωνα τις αποκαλύψεις που έκαναν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα τους, η Ρωσία έχει παρατάξει 7 άρματα μάχης σε ένα συριακό αεροδρόμιο, στο πλαίσιο ενεργειών προετοιμασίας, τονίζοντας πως οι προθέσεις της Μόσχας μετά την ανάπτυξη βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στην Συρία παραμένουν αδιευκρίνιστες. 

Ανέφεραν δε πως 7 ρωσικά άρματα μάχης T-90 εντοπίστηκαν σε ένα αεροδρόμιο κοντά στην Λαττάκεια, προπύργιο των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ όπως τόνισαν, η Ρωσία έχει επίσης αναπτύξει πυροβόλα προκειμένου να προστατεύσει τις δυνάμεις της.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters είχε προηγουμένως αναφέρει πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν παρατάξει περίπου 200 πεζοναύτες στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, η Μόσχα, κατά την προηγούμενη εβδομάδα, έστελνε περίπου δύο πτήσεις με φορτία την ημέρα προς το αεροδρόμιο. 

Και αυτά τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι Αμερικανοί είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που προφανώς γνωρίζουν αλλά δεν θέλουν να πούν και έχει αποκαλύψει το «pronews.gr» παρουσιάζοντας ειδήσεις, εικόνες και βίντεο από τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία.

Πάντως, ο πρέσβης της Συρίας στην Ρωσία Ριάντ Χαντάντ, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24 δήλωσε πώς οι ισχυρισμοί για την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας είναι ψέμα.

«Συνεργαζόμαστε με την Ρωσία για 30-40 χρόνια σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του αμυντικού. Ναι, παραλαμβάνουμε όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό, όλα αυτά γίνονται αντίστοιχα με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ των χωρών μας… Αλλά η συζήτηση για την (ρωσική) παρουσία στρατευμάτων στην συριακή επικράτεια είναι ένα ψέμα που διασπείρουν δυτικές χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο  Χαντάντ.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τα πραγματικά γεγονότα. Θα ήταν άλλωστε λάθος να παραδεχθεί ο πρέσβης της Συρίας στη Μόσχα πώς στρατεύματα της Ρωσίας έχουν αναπτυχθεί στη χώρα του.  pronews.gr