“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ο Ερντογάν δείχνει Ρωσία για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη!!!

Θ.Π.: O Ερντογάν δυστυχώς, έτσι όπως πάνε τα πράματα, θα έχει το ίδιο τέλος με τον Τσαουσέσκου… !!!!
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Άλλη μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια συγκλόνισε χθες την Τουρκία και με μεγάλη επιφύλαξη βλέπουμε τον Ερντογάν να προσπαθεί να ενοχοποιήσει την Ρωσία, προβάλλοντας κάποια στοιχεία που σίγουρα ακόμα είναι ανεπαρκή. Όμως είναι πραγματικά προκλητικό αυτή τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλη καχυποψία να είναι τόσο δεικτικός.
Με την ίδια ευκολία λοιπόν και εμείς, έτσι χωρίς στοιχεία, αλλά μόνο με την προκατάληψη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να είναι προβοκάτσια του Ερντογάν σε βάρος της Ρωσίας. Πραγματικά τα πράγματα χειροτερεύουν χωρίς να διαφαίνεται κανένα ίχνος συνεννόησης παρά μόνο η τεράστια αλαζονεία του Τούρκου ηγέτη, που συνεχίζει να αιματοκυλάει τη χώρα του και την Μ. Ανατολή γενικότερα.
Έτσι η τουρκική Αστυνομία κρατεί τρεις Ρώσους πολίτες ύποπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, έπειτα από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας την Τρίτη στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Η Αστυνομία στην Αντάλια κατέσχεσε έγγραφα και CD που βρέθηκαν κατά την έρευνα που πραγματοποίησε στο κατάλυμα των τριών υπόπτων. Δεν έχει διευκρινισθεί πού έγιναν οι συλλήψεις, με το ρωσικό προξενείο να επιβεβαιώνει την κράτηση τους.
Θεωρούμε ότι πρέπει να περιμένουμε όλα τα στοιχεία, πριν καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεταξύ των τρομοκρατών πρέπει να συγκαταλέγεται και το καθεστώς της Άγκυρας, όπως έδειξαν οι αποκαλύψεις για την ενίσχυση ποικιλοτρόπως εκ μέρους της Τουρκίας των μαχητών του ISIS. Ούτε επίσης πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν χρησιμοποίησε την περσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα την ώρα φιλειρηνικής διαδήλωσης, ως άλλοθι για να εξαπολύσει νέο πογκρόμ κατά αντιφρονούντων οργανώσεων και Κούρδων ακτιβιστών, χωρίς ποτέ να μάθουμε την πολιτική ταυτότητα των υπόπτων που έχουν συλληφθεί για την ενέργεια αυτή.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο
http://www.pentapostagma.gr