“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Στόχος η Ρωσία! Κόλαση με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο...

Το Ρωσικό θωρηκτό "Caesar Kunikov" στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Δεκεμβρίου 2015. Από πίσω διακρίνεται η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Κατά την χτεσινή σύνοδο υπουργών Άμυνας, το ΝΑΤΟ αποφάσισε την εμπλοκή στον συριακό πόλεμο και την αναχαίτιση των ρωσικών δυνάμεων, με σκοπό την μείωση των εισροών μεταναστών και προσφύγων στη Δύση.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Καμμένος, δήλωσε: «η πρωτοβουλία είναι προς την πλευρά που επιθυμούμε και μας βρίσκει σύμφωνους, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα και όχι παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

«Όσοι διασώζονται από τη θάλασσα θα αποστέλλονται στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, που ουσιαστικά αναγνώρισε με αυτή τη δήλωση, ως θεματοφύλακα των διεθνών κανόνων και συμφωνιών, το ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε χτες, τα εξής:

Φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Φύλαξη των συνόρων των κρατών μελών της Συμμαχίας
Συνεργασία ΝΑΤΟ με Ευρωπαϊκή Ένωση
Ανάληψη επιχειρήσεων σε όποιο βαθμό απαιτηθεί για την προστασία της «ευαίσθητης επιχειρησιακής περιοχής της Συμμαχίας»
Μετασταθμεύσεις αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή (μαχητικά αεροσκάφη, AWACS, πυροβολαρχίες PATRIOT, δημιουργία headquarters)
Ανάπτυξη και ενίσχυση ναυτικών δυνάμεων

Παράλληλα, η Αμερική: 
Αναβαθμίζει την παρουσία της στην περιοχή δυνάμεων του 6ου Στόλου
Ενισχύει σε μέσα και προσωπικό τις βάσεις της σε Τουρκία – Ελλάδα και ευρύτερη περιοχή.

Ύστερα από την διήμερη Σύνοδο Υπουργών Εθνικής Άμυνας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, είπε:
«Δώσαμε ένα καθαρό μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει ενιαία σε οποιαδήποτε επίθεση δεχθεί μέλος του. Αυξάνουμε την παρουσία των δυνάμεων μας στην περιοχή με υψηλή ετοιμότητα και οι Σύμμαχοι θα διαθέσουν δυναμικό για την αεροπορική αστυνόμευση της περιοχής, ναυτικές περιπολίες και ασκήσεις»

«Ενεργοποιήσαμε τα 6 πρώτα headquarters και θα ενεργοποιήσουμε και άλλα δύο, ενώ στο τέλος του προηγούμενου χρόνου λάβαμε μέτρα για τη διαφύλαξη της Τουρκίας αυξάνοντας το δυναμικό στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα και θα αναπτύξουμε περαιτέρω πυροβολαρχίες PATRIOΤ, για να αυξήσουμε την ικανότητα αεράμυνας της Τουρκίας» πρόσθεσε ο Γ.Γ.

«Υπογράψαμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση Τεχνική Συμφωνία για να αντιμετωπίσουμε υβριδικές απειλές από οποιονδήποτε προέρχονται και θα στηρίξουμε τους Συμμάχους για να ανταποκριθούν στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, ύστερα από αίτημα της Τουρκίας» ολοκλήρωσε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ.