“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

2016 - Μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ρωσία;

Αυτόν τον στρατηγό φωτογραφίζουν ως διάδοχο του Πούτιν
Ο κόμπος στο λαιμό της νέας εποχής λέγεται Βλαδίμηρος Πούτιν. Όταν η επικαιρότητα πάει να ευθυγραμμισθεί με τις προφητείες αυτό που νοιώθεις είναι ένα ρίγος να σε διαπερνά.

2007- Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού. Και είπε ότι «αν ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν ορθόδοξο τσάρο τότε πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχηθούμε πολύ σκληρά και τότε μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από το Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρει τη σωτηρία».

Ο Πούτιν τότε είχε κυβερνητική θέση. Για ποιον άραγε μιλούσε ο χαρισματικός  αυτός Γέροντας που προέβλεψε τα γεγονότα της Ουκρανίας;

¨Ως μια παρηγοριά αλλά και ως προειδοποίηση έχουμε τις προφητείες του γέροντα Ιωνά της Οδησσού (+ 2012). Το 2007 είπε: «οι Καθολικοί θα έρθουν στη χώρα μας… Δεν θα παραμείνουν πολύ αλλά θα κάνουν μεγάλο κακό και θα χύσουν τόσο πολύ αίμα …αλλά θα φύγουν ντροπιασμένοι με τα κεφάλια κάτω.» Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία αυτός προέβλεψε ότι «αυτός θα είναι ένας πνευματικός πόλεμος και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να καταστρέψει την Ουκρανία απομακρύνοντας της από την Αγία Ρωσία και να καταστρέψει αυτήν την ίδια την ορθοδοξία». Αναφορικά με το δολάριο είπε : «o άνεμος θα φυσήξει τα δολάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινοπωρινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει αυτά θα είναι σαν κομμάτια φθηνού χαρτιού¨». (events.orthodoxengland 2/1/15) dimpenews.com
ΦΩΤΟ Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού.
Ο Πούτιν ήδη δέχεται φοβερές πιέσεις από παντού αλλά και από τον ρωσικό τύπο. Το γιατί το ξέρουμε όλοι μας.

Τι λένε; ¨Ο παλιός Putin έχει φύγει. Ο Ρώσος πρόεδρος ήταν συνήθως ένας χαρισματικός ηγέτης αυταρχικού τύπου, ενώ παράλληλα παρέμενε "ένας από εμάς" για τους απλούς Ρώσους, κάποιος που σχετίζεται με τα θέλω και τις ανάγκες τους. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που προκάλεσε προσωπικά τους τρομοκράτες, έχτισε την περίφημη κάθετη δύναμη, εξαφάνισε τους ολιγάρχες. Η ετήσια προεδρική συνέντευξη Τύπου του Putin στο Κρεμλίνο στις 17 Δεκεμβρίου, έδωσε στο ρωσικό κοινό κάποιον διαφορετικό: ένα νέο ηγέτη ο οποίος είναι προϊόν της γεωπολιτικής κρίσης, της οικονομικής αποτυχίας και των προσωπικών ψυχολογικών αλλαγών.

Η αλλαγή στη φύση της πολιτικής ηγεσίας του Putin –η αποξένωσή του από τον λαό και η ισχυρότερη ταύτιση με την ελίτ- ήταν προφανής από την άνοιξη. Αυτή την εβδομάδα το είδαμε πληρέστερα.

Προφανώς, ο Putin απλώς δεν θέλει να ξέρει ή να καταλάβει τίποτα που θεωρεί βαρετό. Αυτά είναι για τα άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Ο περιορισμός της εξειδίκευσης σημαίνει ανάθεση αρμοδιοτήτων, κυρίως στην κυβέρνηση. Αλλά με το να διώχνει θέματα προς τα κάτω, ο πρόεδρος είναι περισσότερο εξαρτημένος από το σύστημα που δημιούργησε. Το οποίο εξηγεί γιατί ο Putin δήλωσε για πρώτη φορά ότι δεν υπάρχουν σχέδια ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος δεν είναι πλέον αυτός που κάνει τα πάντα.

Αντίθετα, η κυβέρνησή του είναι γεμάτη από μικρούς Putin.

Ο νέος Putin είναι ένας πολιτικά ουδέτερος κρατιστής - ένας λειτουργός με ξεθωριασμένο χάρισμα ο οποίος αισθάνεται άβολα δημοσίως και έχει χάσει το ενδιαφέρον του για την κυβέρνηση και την εγχώρια πολιτική. Αντιθέτως, βλέπουμε τον Putin τον Στρατηγό - έναν διεθνή παράγοντα ο οποίος κυρίως στέλνει μηνύματα στους ηγέτες άλλων χωρών και στις ξένες ελίτ.

Στο εσωτερικό, τα ηνία της κυβέρνησης έχουν παραδοθεί σε μια "συλλογική Putin”, της οποία η δουλειά είναι να καταστείλει την "πέμπτη φάλαγγα” της πολιτικής αντιπολίτευσης, να αυξήσει το όριο συνταξιοδότηση και να εκπονήσει αποδεκτούς προϋπολογισμούς.

Αντίθετα, έχει μεταμορφωθεί ο ψυχισμός του Putin. Αισθάνεται τώρα ότι η εγχώρια αποστολή του είναι πλήρης. Δεν είναι πως έχει καταφέρει συγκεκριμένους στόχους, αλλά πιστεύει ότι έχτισε ένα σύστημα που μπορεί να τον βοηθήσει να τους επιτύχει με τον καιρό.

Τώρα ο Putin βλέπει το μέλλον της Ρωσίας μέσα από το πρίσμα της γεωπολιτικής.

Της Tatyana Stanovaya carnegie.ru/commentary/2015/12/18/no-longer-people-s-president-new-putin/in97 http://www.capital.gr/Δευτέρα, 21-Δεκ-2015 10:27

Αντίθετα τα ξένα ΜΜΕ εκκολάπτουν τον διάδοχο του Πούτιν.

¨Αυτόν τον στρατηγό φωτογραφίζουν ως διάδοχο του Πούτιν
Ο γεννηθείς το 1952 πρώην πράκτορας της KGB έχει αναδειχτεί σε μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της διεθνούς πολιτικής σκηνής- ωστόσο, αργά ή γρήγορα, θα τεθεί θέμα διαδοχής του, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος είναι 63 ετών. Και, σε αυτή την περίπτωση, το ποιος θα διαδεχθεί μια τόσο ισχυρή προσωπικότητα αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό. Δύο ονόματα που αναφέρονται ως πιθανοί διάδοχοι είναι αυτό του πρώην προέδρου και νυν πρωθυπουργού- και στενού συνεργάτη του Πούτιν- Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση θεωρείται ότι ο Μεντβέντεφ δεν διαθέτει το απαραίτητο «βάρος» για να αναλάβει μόνιμα τα ηνία, ενώ ο Λαβρόφ είναι επίσης μεγάλης ηλικίας.

Ένα άλλο όνομα το οποίο βάζει ο Economist στο τραπέζι είναι αυτό του υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. Όπως επισημαίνεται, από το 2012 που ο Σόιγκου ανέλαβε καθήκοντα, οι σχέσεις τους έχουν ανθίσει, καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξελιχθεί σε βασικό (αν όχι κύριο) μέσον άσκησης της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, με τη Ρωσία να τις χρησιμοποιεί (ιδιαίτερα αποτελεσματικά, όπως φαίνεται μέχρι τώρα) για την επίτευξη των στόχων της και την επίδειξη ισχύος στην Ουκρανία, με την προσάρτηση της Κριμαίας, στα όρια των εναερίων χώρων του ΝΑΤΟ, και πρόσφατα στη Συρία.¨

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο Economist, ο Σόιγκου είναι κάτι πολύ παραπάνω από «απλά» ο τελευταίος υπουργός Άμυνας της χώρας. Αν και δεν είναι πολύ νεώτερος του Πούτιν (στα 60), είναι το αρχαιότερο μέλος της ρωσικής κυβέρνησης, με τη θητεία του να έχει αρχίσει λίγο πριν την πτώση της ΕΣΣΔ, όταν ο Πούτιν ήταν ακόμα στην αφάνεια. Ο Σόιγκου έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τις επιδόσεις του στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, μια ημι-στρατιωτική υπηρεσία επιφορτισμένη με καθήκοντα διάσωσης, την οποία έστησε ο ίδιος και ηγήθηκε για περίπου 22 χρόνια. Επίσης, μέσω προσεκτικών επιλογών, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ισχύ και να είναι δημοφιλής χωρίς να έχει σημαντικούς εχθρούς.

Ο Σόιγκου χαίρει της εμπιστοσύνης του Πούτιν και θεωρείται ως «νούμερο 2» μεταξύ των συνεργατών του με τη μεγαλύτερη επιρροή, κάτω μόνο από τον προσωπάρχη του Ρώσου προέδρου, Σεργκέι Ιβάνοφ. Σε καταστάσεις κρίσης είναι αναντικατάστατος, και ως εκ τούτου θεωρείται ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους.

Εν μέσω του χάους της δεκαετίας του 1990, τονίζει ο Economist, ο Σόιγκου έγινε φιγούρα – συνώνυμο της σταθερότητας: Πέρα από έκτακτες ανάγκες όπως φυσικές καταστροφές, έχει αναλάβει καθήκοντα διαμεσολαβητή σε διενέξεις και συγκρούσεις (Νότια Οσετία, Τατζικιστάν, Τσετσενία).

Στις 9 Μαΐου, κατά τους εορτασμούς για την ημέρα της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Σόιγκου εμφανίστηκε με στρατιωτική στολή- μια χειρονομία ισχύος, που δημιούργησε ερωτηματικά για το κατά πόσον προορίζεται για υψηλότερη θέση.

Καταλήγοντας, ο Economist εκτιμά ότι εάν υπάρχει μια λίστα διαδόχων του Πούτιν – μέρος της ισχύος του οποίου βασίζεται στην bezalternativnost, την έλλειψη εναλλακτικών- ο Σόιγκου πιθανότατα βρίσκεται σε αυτήν, καθώς είναι ο πλέον «αξιόπιστος» και δημοφιλής πολιτικός, πέραν του Πούτιν.

«Όταν προκύψει η υπέρτατη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι Ρώσοι ενδεχομένως να στραφούν στον επικεφαλής διασώστη»
 huffingtonpost.gr Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 | 12:46 π.μhttp://mati-gr.blogspot.gr/.

Και πάμε πάλι στον Γέροντα Ιωνά από την Οδησσό.

Επίσης ο Γέροντας Ιωνάς είχε πει: 
¨Ταραχές σε μια χώρα μικρότερη από τη Ρωσία θα έρθουν ένα χρόνο μετά το θάνατό μου.¨

δηλ. μετά την κοίμηση του το 2012 τον επόμενο χρόνο το 2013 έχουμε τις πρώτες ταραχές στο Κίεβο


newsontime.gr - Ουκρανία : Βίαια επεισόδια στο Κίεβο Published on Nov 30, 2013

και συνεχίζει ο Γέροντας

“Τα προβλήματα θα συνεχιστούν για δύο χρόνια, μετά τα οποία θα εμφανιστεί ένας Ρώσος Τσάρος.” ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αναφέρεται για το 2016

“Το πρώτο Πάσχα θα είναι γεμάτο αίμα, το δεύτερο από πείνα και το τρίτο θα είναι της νίκης”.    simeiakairwn.wordpress.com

Όλα συγκλίνουν για μεγάλες ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ μέσα στο 2016.

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας