“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Πούτιν τα πράγματα ¨έσφιξαν¨, τρέξε να προλάβεις να ανάψεις ένα κεράκι στην ΕΛΛΑΔΑ.


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
¨Πράκτορας ήτανε αλλά με την μετάνοια σήμερα έγινε ¨πράκτορας¨ του ΧΡΙΣΤΟΥ¨
¨είναι καλό παιδί και συναισθηματικός τύπος¨
¨και το βασικότερο είναι πράγματι Ορθόδοξος και αισθάνεται Έλληνας δίχως να έχει κανένα κόμπλεξ σλαβικού τύπου¨
¨όταν έρχεται στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ είναι σαν να βλέπεις ένα παιδί να θέλει να τρέξει πνευματικά στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ¨

Αυτά τα λίγα μου είπαν κατά καιρούς Αγιορείτες Πατέρες – Ερημίτες φυσικά όχι τόσο λαοπρόβλητοι που συναναστράφηκαν κατά παράξενο τρόπο  μαζί του.

Για  να τα λένε όμως κάτι κατάλαβαν.

Εμείς όμως αυτό που καταλαβαίνουμε για τα καλά σήμερα είναι ότι τα πράγματα έσφιξαν άσχημα για εμάς τους Έλληνες αλλά και για τον Πούτιν.

Μετά την Ουκρανία και την Συρία, ανοίγει  και τρίτο μέτωπο …κατά της Ρωσίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ώστε η «Αρκούδα» να  βρεθεί πολυμέτωπη ταυτόχρονα διασπώντας τις δυνάμεις της . Φαίνεται κάποιοι  ξέχασαν  πως αντέδρασε η Ρωσία το 2008 στην Γεωργία και πριν λίγο καιρό στην Κριμαία.

Αλλά και οι Βούλγαροι θέλουν διακαώς να επαληθευθεί  το ποίημα το αποδιδόμενο στον  Γέροντα  Ιωσήφ …
¨θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία. ¨

¨Την Δευτέρα ξεκίνησε άσκηση στην Βουλγαρία, συγκεκριμένα στο Νόβο Σέλο κοντά στην πόλη Σλίβεν , περίπου 70 χιλιόμετρα από το Μπουργκάς (Ελληνιστί  Πύργος).

Στην άσκηση, που φέρει το όνομα «Κοινή Εκπαίδευση 1», παίρνουν μέρος περίπου 250 Αμερικανοί πεζοναύτες. Συμμετέχουν βαρέα στρατιωτικά οχήματα, όπως για παράδειγμα τα αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα.¨ www.pentapostagma.gr

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προετοιμασίες των Αμερικανών στην Ανατ. Ευρώπη, όπου συνεχώς στέλνουν στρατεύματα και διεξάγουν ασκήσεις.

¨Η σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν φαίνεται πώς κλιμακώνεται και πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν “τουρκικό δάκτυλο”. Η Άγκυρα προσπαθεί να ανάψει “φωτιά” σε ένα ακόμη ευαίσθητο σημείο, προκαλώντας τη Ρωσία και όλα δείχνουν πώς συμπεριφέρεται ως “παγκόσμιος τρομοκράτης”.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αυξάνεται και οι απειλές και από τις δύο πλευρές δείχνουν πώς δεν θα αποφευχθεί μία σύρραξη ανάμεσα στις δύο χώρες χωρίς κανείς να γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή. Οι Αζέροι χτυπούν με Πυροβολικό, ενώ οι Αρμένιοι απειλούν πώς θα απαντήσουν με ακόμη πιο βαριά όπλα. Να σημειωθεί πώς στην Αρμενία έχουν εγκατασταθεί ρωσικά οπλικά συστήματα, όπως S-400.

Εκείνο όμως το στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον και ανησυχία είναι η στάση της Τουρκίας. Φαίνεται να σιγοντάρει το Αζερμπαϊτζάν να επιτεθεί στην Αρμενία λέγοντας ο Ρ.Τ. Ερντογάν ότι “θα υποστηρίξουμε το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τέλους” και “προσευχόμαστε για να θριαμβεύουν οι Αζέροι αδελφοί μας στις μάχες αυτές με τις λιγότερες δυνατές απώλειες”. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι Τούρκοι προκάλεσαν τη γενοκτονία των Αρμενίων. http://www.pronews.gr/portal 5 Απριλίου 2016-04-05

Αλλά τα κακά  μαντάτα για τον Πούτιν  στέλνονται  και επί  προσωπικού επιπέδου.

¨Το Κρεμλίνο βλέπει τη CIA πίσω από τα Panama Papers: «Στόχος ο Πούτιν και η αποσταθεροποίηση της Ρωσίας»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο βασικός στόχος» των Panama Papers, που αποκαλύπτουν ότι πρόσωπα του περιβάλλοντός του, και συγκεκριμένα στενοί του φίλοι, εμπλέκονται στη μεταφορά κεφαλαίων σε υπεράκτιες εταιρείες.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καταγγέλλοντας μία δημοσιογραφική έρευνα «που βρίθει εφευρημάτων» και «πλαστών στοιχείων» που στόχο έχουν «να αποσταθεροποιήσουν» τη χώρα.

«Ο Πούτιν, η Ρωσία, η χώρα μας, η σταθερότητά μας, οι προσεχείς εκλογές είναι ο κύριος στόχος. Ο στόχος είναι η αποσταθεροποίηση» της χώρας, είπε ο εκπρόσωπος εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει «τίποτε συγκεκριμένο ή καινούργιο» ως προς τον πρόεδρο της Ρωσίας στην έρευνα αυτή η οποία, κατά τη γνώμη του, πραγματοποιήθηκε από «πρώην πράκτορες της CIA ή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ». http://www.iefimerida.gr/5 Απριλίου 2016-04-05

Στα ζόρια ο Πούτιν όπως και όλοι μας προστρέχουμε στην ΜΗΤΕΡΑ του ΘΕΟΥ , την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.

¨Στην Αθήνα θα βρεθεί στα τέλη Μαΐου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επίσκεψη επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη με τον εκπρόσωπο του Βλ.Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ στο Κρεμλίνο τη Δευτέρα.

Η κ. Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της, χαρακτήρισε την επίσκεψη ως ένα «εξαιρετικά σημαντικό γεγονός» και θα αποτελέσει ευκαιρία «για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων» Ελλάδας-Ρωσίας. http://www.in.gr/5 Απριλίου 2016-04-05

-Άντε Βλαδίμηρε βιάσου να προλάβεις να έλθεις να ανάψεις το κεράκι σου στο ΠΕΡΙΒΟΛI  της ΠΑΝΑΓΙΑΣ πριν μας προλάβουν άλλα.

-Εσύ άναψε το κεράκι σου και ο ΘΕΟΣ βράζει τα κόλλυβα για κάποιους κοινούς μας γείτονες.

-Τέτοιο άχτι έχουν όλοι τους για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ που στο τέλος δεν θα μιλούν αλλά θα γαυγίζουν.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας