“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Τελεσίγραφο από Νταβούτογλου:"Δώστε μας βίζα χωρίς περιορισμούς, αλλιώς ακυρώνουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό"

Τελεσίγραφο στις Βρυξέλλες δίνει η Άγκυρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να προειδοποιεί πως η τουρκική κυβέρνηση θα ακυρώσει τις συμφωνίες με την Ε.Ε. για το προσφυγικό εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χορηγήσει χωρίς περιορισμούς βίζα μέχρι τον Ιούνιο.
Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, προτού αναχωρήσει για το Στρασβούργο, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε σήμερα ότι το θέμα της βίζας θα πρέπει να έχει διευθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο.
Οι δηλώσεις Νταβούτογλου έγιναν λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει χθες σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση, απαντώντας στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στη Συρία, στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία με την Ε.Ε..
«Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ ξεκάθαρη. Θέλουμε αυτή η ανθρώπινη τραγωδία να τερματιστεί, οι πολίτες μας να ταξιδεύουν χωρίς τους περιορισμούς στη βίζα και η τελωνειακή μας σύνδεση να αναβαθμιστεί», τόνισε ο Τσαβούσογλου.
«Εάν η ΕΕ δεν τηρήσει τον λόγο της, περιλαμβανομένης της συμφωνίας με τους μετανάστες εμείς θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες», είπε.
tilegrafima.gr