“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ εναντίων των τζιχαντιστών στην Συρία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ εναντίων των τζιχαντιστών στην Συρία και ότι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή.
Pentagon Wants Its New Secretive Space Center to Join Fiht Against Daesh
¨Πρόσφατα, η ADM. Cecil Haney, διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν πρόσβαση διαστημικών τεχνολογιών που βασίζονται στην κρυπτογράφηση των επικοινωνιών τους.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ashton Carter δήλωσε την Πέμπτη ότι θέλει το νέο διαστημικό κέντρο του Πενταγώνου, το Κοινό Κέντρο Interagency συνδυασμένων  Διαστημικών Επιχειρήσεων, να συμμετέχει  στον αγώνα κατά της Daesh, ανέφερε η Washington Post.

Το μυστικό κέντρο γνωστό και ως η JICSpOC ιδρύθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, τον Οκτώβριο του σε μια στρατιωτική βάση στην ύπαιθρο ανατολικά του Colorado Springs.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο κέντρο, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το κέντρο είναι σε θέση  να κάνει περισσότερα  πράγματα από απλά "παιχνίδια πολέμου" με τους πιθανούς αντιπάλους.

 ¨Το κέντρο αυτό έχει ένα ρόλο όχι μόνο στην προετοιμασία για πιθανές συγκρούσεις εναντίων   αντίπαλων χωρών  αλλά θα συμβάλλει  και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας,  φαίνεται να δήλωσε ο ίδιος.

Χρειαζόμαστε την λειτουργία αυτού του κέντρου στην επιτήρηση του χώρου όπου διαδραματίζονται οι συγκρούσεις.

Και ας μην ξεχνάμε ότι συμμετέχουμε στον αντι- [Daesh] αγώνα και έχουμε σαν συμμαχία την εντολή της δημιουργίας μιας διαστημικής κοινότητας που θα συμβάλλει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ¨ φαίνεται  να δήλωσε ο Κάρτερ.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα πράξει το  κέντρο στον αγώνα κατά των τρομοκρατών.

Φυσικά το κέντρο αυτό είναι διασυνδεδεμένο με ένα δίκτυο κατασκοπευτικών δορυφόρων.

Η αμερικανική ηγεσία  είναι  η αιχμή του δόρατος ενός αντι-Daesh συνασπισμού σχεδόν 60 εθνών  από το καλοκαίρι του 2014. Ο συνασπισμός έχει διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ιράκ και τη Συρία.
Πηγή http://sputniknews.com/military/ MILITARY & INTELLIGENCE, 21:00 14.05.2016(updated 22:00 14.05.2016) 

Μπορεί να κατανοήσει κάποιος και με το σκεπτικό ότι και οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την ίδια διαστημική τεχνολογία εκτός από το Χιλιάρμενο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην ευρύτερη περιοχή μας θα έχουμε και πιθανό ¨πόλεμο των Άστρων¨.

Άλλωστε και για αυτόν μας μίλησε ο Πατρο-Κοσμάς

84. "Θα έρθει καιρός, που θα φέρει γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του".
Από το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός"

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας