“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η Ρωσία τοποθετεί βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους «Sarmat» σχετικά κοντά στα σύνορα με την Φιλανδία

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Ο νέος ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος «Sarmat» αντικαθιστά του βαλλιστικούς πυραύλους «Voyvoda» στην βάση  Uzhurskogo που ανήκει στην περιφέρεια  Dombarovsky, νότια της Αγίας Πετρούπολης , τόνισε  ο διοικητής των στρατηγικών πυραύλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος  Sergkei Karakayev, σύμφωνα με δημοσίευμα.
«Ήδη ολοκληρώθηκε η μεταφορά των πυραύλων «Sarmat» σε σιλό οι οποίοι  αντικαθιστούν τους πυραύλους «Voyvoda»,  δήλωσε ο ίδιος .
Επίσης ο Ρώσος διοικητής τόνισε και την μετακίνηση βαλλιστικών πυραύλων «yars» σε κινητά οχήματα αλλά και σε σιλό .
Οι βαλλιστικοί «Sarmat» διαθέτουν βεληνεκές μάχης (10.000 με 11.000 χλμ.) προσδίδοντας τεράστια ισχύ  στο ρωσικό πυραυλικό οπλοστάσιο.
Οι πύραυλοι αυτοί  θα αντικαταστήσουν τους  SS – 20 και θα τεθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία  στο σύνολο τους το 2018, αναφέρει  η ανώτατη ηγεσία των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων.
Ο κύριος στόχος ανάπτυξης των νέων βαρέως τύπου διηπειρωτικών πυραύλων  αποτελεί η αντικατάσταση του συνόλου των πυραύλων SS – 20 από το οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού.
Ο πύραυλος Sarmat  κατασκευάστηκε  υπό  συνθήκες πλήρους μυστικότητας  στο ειδικό κέντρο πυραυλικών δοκιμών  της διαστημικής ακαδημίας Makeev.
Θα  αποτελέσει δε το «μακρύ χέρι» του Κρεμλίνου στο γεωπολιτικό παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και του οργανισμού χωρών CTO.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ανοικτές πηγές, στην περιοχή υπάρχει το  62ο σύνταγμα  πυραύλων του   Uzhurskogo που σταθμεύει  στην περιοχή Κρασνογιάρσκ.  Η μονάδα που των βαλλιστικών πυραύλων Sarmat η οποία μετακινήθηκε είναι στο Ομσκ και ανήκει διοικητικά στην 13η μεραρχία  πυραύλων  στην περιοχή του Όρενμπουργκ.
Η αναβάθμιση των πυραυλικών δυνατοτήτων από την Μόσχα η οποία «τρέχει» παράλληλα με άλλα προγράμματα όπως αυτό των υπερηχητικών πυραύλων ταχύτητας 5-6 max, αλλάζει τελείως τα δεδομένα στο παγκόσμιο οπλοστάσιο.
πηγή: http://www.pentapostagma.gr