“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

"PROJECT 4202"

Yu-74: Τα νέα υπερεξελιγμένα πυρηνικά όπλα της Μόσχας που ανησυχούν το ΝΑΤΟ
Με σκοπό να… αχρηστεύσουν τα νατοϊκά αντι-πυραυλικά συστήματα στην Ανατολική Ευρώπη, οι Ρώσοι λανσάρουν τα υπερηχητικά
Σύμφωνα με το ρωσικό το σάιτ αναλύσεων Ostkraft, πρόκειται για υπερηχητικά ανεμόπτερα, σαν μεγάλες σαΐτες, τα οποία θα έχουν ταχύτητα έως 10 Mach, δηλαδή 12.500 χλμ την ώρα και θα είναι σε θέση να χτυπήσουν άμεσα οποιοδήποτε στόχο χωρίς να είναι δυνατό να ανιχνευτεί και πληγεί από τα αμυντικά συστήματά του!
Μόλις πέρσι η Ρωσία ανακοίνωσε τις έναρξη δοκιμών στα Yu-74, ως μέρος ενός μυστικού προγράμματος αντιβαλιστικής προστασίας με την ονομασία «Project 4202», όπως σημειώνει το Ostkraft.

Φέτος λοιπόν, ολοκλήρωσε με επιτυχία το απόρρητο πρόγραμμα, και τα ανεμόπτερα εκτοξεύτηκαν από την βάση πυραύλων του Dombarovsky στο Orenburg χτυπώντας στόχο στην Kamchatka της Ανατολικής Ρωσίας, 6,168 χλμ μακριά.
Να σημειωθεί πως ένα Yu-74 είναι ικανό να μεταφέρει έως πυρηνική κεφαλή και συσκευή ηλεκτρονικού πολέμου. Τα Yu-74 θα εκτοξεύονται από τα ρωσικά συστήματα αντιβαλλιστικής προστασίας RS-28 Sarmat, ενώ δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες αναφορικά με τα Yu-74 και τα συστήματα που θα περιλαμβάνουν.
Σύμφωνα με τον Mark Schneider πρώην στρατιωτικό αναλυτής στο αμερικανικό Πεντάγωνο, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένδειξη ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας απειλής κατά των ΗΠΑ, ωστόσο η Μόσχα υποστηρίζει πως στόχος της είναι να αποτρέψει κάθε νέα επιχείρηση Barbarossa (1941) στο μέλλον.
http://www.eleftherostypos.gr