“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα στις ΗΠΑ, κατατέθηκε αίτηση για νέα καταμέτρηση ψήφων.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Είμαστε άραγε στο τέλος ή στην αρχή των εξελίξεων; Ξημερώματα του Σαββάτου για την Ευρώπη  σκάει η μπόμπα.
Μέλη του πράσινου κόμματος κατέθεσαν την Παρασκευή αίτηση για μια νέα καταμέτρηση των ψήφων στο Wisconsin μετά από αναφορές για απόκλιση των αποτελεσμάτων των αμερικάνικων εκλογών πριν δύο εβδομάδες.

¨Το αίτημα αυτό θα πάει ένα βήμα πιο πέρα ​​και δεν θα περιοριστεί  σε  μια απλή καταμέτρηση , παρακινώντας, την έρευνα σχετικά με την ακεραιότητα του συστήματος ψηφοφορίας που διέπει την εκλογική διαδικασία.

"Αυτή η έρευνα θα  είναι μια διαδικασία, ένα πρώτο βήμα για να εξεταστεί κατά πόσον λειτουργεί  η  εκλογική δημοκρατία μας», είπε ο George Martin συν-πρόεδρος του Πράσινου κόμματος. Washington (CNN) http://edition.cnn.com/politics Tom LoBianco , CNN
Ενημερώθηκε 2353 GMT (0753 HKT) 25, Νοεμ, 2016

Τελικά οι Αμερικάνοι περίμεναν να περάσει η ημέρα των Ευχαριστιών και η  Μαύρη Παρασκευή (Black Friday) για να ασχοληθεί η επικαιρότητα πάλι μαζί τους.

Αν και το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μπορεί να αλλάξει, κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η εκλογική διαδικασία ήταν ευάλωτη λόγω του ότι μεσολαβούσαν ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής.

Ουσιαστικά αυτοί δεν αποδέχονται ότι έχασαν.

Πιθανώς μέχρι να αναλάβει ο νέος αμερικάνος Πρόεδρος να δούμε και άλλα επεισόδια που θα έχουν αντίκτυπο στις Παγκόσμιες εξελίξεις.

Με πόνο και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας