“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Δραματικές καταστάσεις με το ανύπαρκτο κράτος: "Λιώνουμε χιόνι για να πιούμε νερό"

Θ.Π. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! Ο ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ !!!
Ο θεός να μας λυπηθεί!» φωνάζουν οι εγκλωβισμένοι πολίτες – Βγήκε ο Στρατός στους δρόμους - Έρχεται βίαιη επιδείνωση του καιρού
Ευτυχώς υπάρχει και ο Στρατός γιατί το κράτος για άλλη μια φορά βρέθηκε ανοχύρωτο. Νέα επιδείνωση και «πανελλαδικής εμβέλειας» χιονιάς θα έχουμε από απόψε ενώ θα χιονίσει και Αθήνα-Θεσ/κη! Μέχρι και το Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας  έβγαλε πρόγνωση με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για νέα μετεωρολογική «βόμβα». Ταυτόχρονα στη Κύμη η κατάσταση είναι δραματική: «Λιώνουμε χιόνι για να πιούμε νερό – Δεν ξέρω πόσο θ αντέξουμε ακόμα… Ο θεός να μας λυπηθεί!» φωνάζουν

Απελπιστική είναι η κατάσταση από τον χιονιά και την κακοκαιρία σε Αλόννησο, Σκόπελο και Κύμη ενώ πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τα δύο νησιά των Σποράδων αλλά και ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι περιγραφές από Κύμη σοκάρουν. Τα σπίτια είναι θαμμένα κάτω από το χιόνι και οι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε την πόρτα να ανοίξουν. «Παίρνουμε χιόνι και το λιώνουμε! Η χιονόπτωση ξεκίνησε ξανά…. Δεν ξέρω πόσο θ αντέξουμε ακόμα… Ο θεός να μας λυπηθεί!» γράφει μία χρήστης του Facebook από την Κύμη.

Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά στη χώρα μας – Σοβαρά προβλήματα και στις Οινούσσες εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Το νησί παραμένει χωρίς σταθερή τηλεφωνία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Οινουσσών, Στέφανο Βογιατζή.

Από το πρωί της Δευτέρας (09/01/2017) οι δρόμοι να είναι αδιάβατοι τόσο για πεζούς όσο και για οχήματα, ενώ αποκλεισμένες παραμένουν οι καλόγριες του μοναστηριού. Επίσης πρόβλημα αντιμετωπίζουν και κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πλησιάσουν στις μάντρες τους.

«Εδώ και τέσσερις μέρες φωνάζουμε και κανείς δεν μας δίνει σημασία. Είμαστε χωρίς τηλέφωνα, οι δρόμοι και τα σχολεία είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις μάντρες τους, οι καλόγριες έχουν αποκλειστεί στο μοναστήρι. Αν ακούει κάποιος ας μας βοηθήσει», δήλωσε οργισμένος ο δήμαρχος Οινουσσών στο politischios.gr.

Πρόβλεψη έχουμε και από την Πολεμική Αεροπορία και μάλιστα από τον περιφερειακό σταθμό του Αρχηγείου της Τακτικής Αεροπορίας που προβλέπει νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με χιόνι στο νομό Λάρισας από απόψε τη νύχτα.

Η πρόβλεψη αναφέρει ότι έρχεται νέο κύμα χιονόπτωσης από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας το κύμα χιονόπτωσης θα πλήξει κυρίως αύριο Τρίτη 10/01/2017 το νομό.