“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Θ.Π.: από ένα παλαιότερο άρθρο διαβάζουμε τα εξής: Προχωρά η υιοθέτηση της 1ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρας Προσευχής για το Περιβάλλον και από την Αγγλικανική Εκκλησία
Μάλιστα. Βρήκαμε δηλαδή κοινό παρανομαστή για τις συμπροσευχές. Αντί να προσευχόμαστε και να μνημονεύουμε τους Αγίους μας, να συμπροσευχόμαστε με τους αιρετικούς για το περιβάλλον.
Τελικά δεν υπάρχει μια όπως πιστεύαμε αλλά πολλές Ιερές Λειτουργίες για το περιβάλλον όπως αυτή του πρώην Ζακύνθου η οποία έχει λέει και Απολυτίκιον με ήχο του Λίθου Σφραγισθέντος. Αλλά ο λίθος επί του σφραγισθέντος Τάφου του Κυρίου τελικά έπεσε επάνω στα κεφάλια αυτών που τον φυλούσαν. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν…..
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη 6 Ιουνίου,προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στο Σχηματάρι, με σύνθημα "Καθαρός Ασωπός - Από την ιδέα στην πράξη".
Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, περιλαμβάνουν ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Την Κεντρική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργοί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές καθώς και Εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας. http://fanarion.blogspot.gr/2017/06/6.html