“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Με κατάνυξη η λιτάνευση της εικόνας του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα

Θ.Π.: Ευχαριστούμε θερμά τον αγαπητό φίλο κ. Κωνσταντίνο Βαρδάκα για το φωτογραφικό υλικό που μας απέστειλε από τον Πανηγυρικό εσπερινό και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα. Από μια πραγματικά ευλογημένη περιοχή του Ελλαδικού χώρου αλλά και κατ΄ επέκταση του Ευρωπαϊκού, στην οποία πρωτοπάτησε το πόδι του εκεί ο Άγιος Απόστολος των Εθνών για να κηρύξει τον λόγο του Θεού και να ρίξει εκεί πρώτα τον σπόρο Του. Επίστευσε στο Άγιο θέλημα Του αφού είδε όραμα με έναν Μακεδόνα ο οποίος τον παρακαλούσε να περάσει στην Μακεδονία και να την βοηθήσει. Και για να καταλάβουμε την σπουδαιότητα αυτού του γεγονότος ας αναλογισθούμε  πως θα ήμασταν όλοι εμείς σήμερα αν είχε προσπεράσει αυτό το όραμα ο Άγιος Απόστολος….
Με την καθιερωμένη πανηγυρική, πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου, το πρωί της Πέμπτης, κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Καβάλας Αποστόλου Παύλου -παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.
Λίγη ώρα αργότερα, κατατέθηκαν και τα απαραίτητα στέφανα στο ηρώο της πόλης, από την Δήμαρχο Καβάλας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Πυροσβεστικών Ύπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, με τον πανηγυρικό εσπερινό στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και την επίσημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος Στρατού, της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, και τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων. Η λιτάνευση κατέληξε στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου όπου τελέστηκε αρτοκλασία
http://www.kavala-portal.gr