“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΜΥΡΟ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Θ.Π: ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΌ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΥΡΟΒΛΎΖΕΙ ΚΑΜΠΟΣΑ  ΧΡΟΝΙΑ….
Καραγιάννης Ανδρέας
Συγκλονιστική μαρτυρία του N.D.Kravchenko, Ιερέα της ενορίας του Rossosh στην επαρχία Voronezh
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
»Αυτή η εικόνα, το κερί μπροστά από την οποία ποτέ δεν έσβησε και πλήθος πιστών έχουν προσευχηθεί, μας προσφέρθηκε από μία γυναίκα η οποία προέβαλε ένα μόνο αίτημα, ότι ο τεχνίτης της Ενορίας μας τοποθετούσε μία κορνίζα γύρω από την εικόνα. Όταν ο τεχνίτης Μιχαήλ ξεκίνησε το κορνιζάρισμα της εικόνας στο κατάστημά του, η εικόνα γέμισε με υγρό και άρχισε να αναβλύζει ένα περίεργο άρωμα. Μόλις οι άλλοι τεχνίτες εισήλθαν στο μαγαζί του Μιχαήλ ξαφνικά όλοι έιπαν: »Που βρήκες το Γαλλικό άρωμα» ? Κυρίως ήταν εντυπωσιασμένοι επειδή υπήρχε απαγόρευση προς όλους να φορούν άρωμα σε αυτή την αίθουσα οπότε ήταν αναξήγητη η προέλευση του αρώματος. 
Ο Μιχαήλ ήλθε τρέχοντας σε εμένα στο γραφείο μου με μεγάλη ανησυχία ότι ειχε καταστρέψει την εικόνα.
Βλέποντας τη θαυμαστή εικόνα που ανέβλυζε Μύρο, αγκάλιασα τον Ορθόδοξο αδερφό μου και είπα ότι η ψυχή του θα ήταν ευλογημένη μπροστά σε αυτή την Θεία Ευλογία που λαμβάνουμε. Ανακαλύπτοντας την εικόνα που ανέβλυζε μύρο μας ωφέλησε πάρα πολύ.
Τώρα η εικόνα βρίσκεται στο Μοναστήρι Zhivonachal’noy Trinity και Voronezh and Lipetsk diocese της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας,(ΙΙερέας Victor Sleptsov), που χτίστηκε από συνεργάτες.»

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/myro-dakryzi-ikona-tis-theotokou-sti-rosia-sygklonistiki-martyria-foto/

Detskij hor im. prp. Ioanna Damaskina – Iverskaya