“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Απίστευτες καταστάσεις - απούσα η αστυνομία
Μόνο ντροπή προκαλούν τα σημερινά γεγονότα στην ιστορική Αγια Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη, πρώτη μέρα μετα τα Χριστούγεννα. Παρόλο που εχθές, ανήμερα Χριστουγέννων, όπως κάθε Δευτέρα τους χειμερινούς μήνες ήταν κλειστή η Αγια Σοφιά (η εξήγηση άγνωστη, υποθέτουμε επειδή ανοίγουν το παλάτι Τοπ Καπί που είναι δίπλα τις Δευτέρες και θέλουν να πάει εκεί ο κόσμος), σήμερα ήταν ανοιχτή, και χιλιάδες άνθρωποι από όλο το κόσμο είχαν σχηματίσει ουρές για να μπουν μέσα στον Ιερό Βυζαντινό Ναό. Γύρω στις 3 και μισή μια ομάδα από τρεις νεαρούς Τούρκους εισέβαλε στον Ιερό Ναό φωνάζοντας συνθήματα στα Τούρκικα και παρενοχλούσαν τους παριστάμενους μέσα στην Αγια Σοφιά. Κάποια στιγμή οδηγήθηκαν στο Βαπτιστήριο όπου εκεί πέταξαν πλαστικά μπουκάλια από νερό.
Η αστυνομία μέχρι τη στιγμή εκείνη ήταν παντελώς απούσα και απλά όταν βγήκαν από το Βαπτιστήριο και οδηγήθηκαν προς την έξοδο εμφανίσθηκε ένας φρουρός και τους έκανε δήθεν συστάσεις και τους συνόδευσε έξω. Κατά την έξοδο συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα στα τούρκικα και καθώς βγήκαν τους περίμεναν άλλοι τρεις, δύο άνδρες και μια κοπέλα. Έπειτα από το περιστατικό έγινε καταγγελία στους φρουρούς για το περιστατικό οι οποίοι απλά καθησύχαζαν τον κόσμο.
Παρά το απαράδεκτο αυτό συμβάν, ο κόσμος είχε γεμίσει τον Ιερό Ναό και με δέος προσπαθούσε να μάθει τη συγκλονιστική ιστορία του.
Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κάποια σύσταση, επίσημη προς το Τουρκικό Κράτος, δεν μπορεί να μένει ανεξέλεγκτη αυτή η κατάσταση.
https://www.ekklisiaonline.gr