“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Καλό Δεκαπενταύγουστο - Καλή Παναγιά

Αδελφοί, από αύριο 1η Αυγούστου μπαίνουμε στη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Το Πάσχα του καλοκαιριού όπως συνηθίζουν να το λένε οι πατέρες.
Από αύριο αρχίζουν και οι παρακλήσεις προς την Παναγία μας, οι οποίες θα τελούνται καθημερινά σε όλους τους Ορθόδοξους Ναούς των πόλεων μας. Ας επωφεληθούμε ειδικά εφέτος απ’ αυτήν την ευκαιρία κι ας νιώσουμε βαθιά μέσα μας την κατάνυξη των ημερών, παρακολουθώντας από κοντά τις ιερές αυτές ακολουθίες.
Ας παρακαλέσουμε όλοι μαζί ως Έλληνες την Μητέρα Παναγία μας, να μας έχει πάντα υπό την Θεία Σκέπη Της και υπό την προστασία Της. Ας αφήσουμε έξω από τους Ιερούς Ναούς τους εγωισμούς μας, τις μικρότητες που έχουμε, τις αντιδικίες μας και ας ζητήσουμε όλοι μαζί την βοήθεια της, γιατί όλοι την έχουμε ανάγκη. Η Παναγία θα είναι εκεί για να μας ακούσει, σε κάθε Ιερό Ναό, σε κάθε παρεκκλήσι όπου κι αν προσευχηθούμε. Αρκεί η προσευχή μας να περιέχει Μετάνοια και Εξομολόγηση.
Εύχομαι οι προσευχές σας να εισακουστούν από την Πλατυτέρα των Ουρανών για κάθε προσωπικό σας πρόβλημα αλλά και για το μεγάλο πνευματικό πρόβλημα που έχει η χώρα μας, και Εκείνη με τη μεγάλη αγκαλιά της θα σκεπάσει απ΄ άκρη σε άκρη την αγαπημένη Ελλάδα μας.

Καλό Δεκαπενταύγουστο

Καλή Παναγιά

Θηβαίος Πολίτης